Vesti
Zdravlje

Gračanica: Još jedan pacijent zaražen virusom

Na teritoriji opštine Gračanica registrovan je još jedan slučaj kod koga je potvrđena infekcija kovid 19, saopšteno je iz Kriznog štaba opštine Gračanica.
Gračanica: Još jedan pacijent zaražen virusom
Ilustracija (Foto Pixsabay)

Ukupan broj pozitivnih slučajeva na korona virus na teritoriji opštine Gračanica sada iznosi 77.

Na odeljenju Infektivne klinike Кliničkog centra Priština u Lapljem Selu hospitalizovano je 5 pacijenata, a svim kontaktima je određena mera samoizolacije.

Iz Кriznog štaba opštine Gračanica još jednom pozivaju meštane opštine Gračanica da nastave sa disciplinovanim ponašanjem, shodno preporukama struke i ovog štaba. Ističu da nije vreme za opuštanje, te da je potrebno da se i u narednim danima ponašaju odgovorno.

Poručuju da su nošenje maski, održavanje socijalne distance i pravovremeno javljanje u najbližu kovid ambulantu sa pojavom prvih simptoma, najodgovornije mere u borbi sa širenjem virusa.Ostale vesti

U Srbiji 111 novozaraženih, preminulo jedno lice
Prema najnovijem preseku, koronavirusom u Srbiji su zaražene još 111 osobe. U poslednja 24 sata od posledica infekcije kovidom-19 preminula je jedna osoba.
  • 01.10.2020
Na Kosovu preminula dva lica, 43 novoobolela
Prema poslednjim podacima Nacionalnog instituta za javno zdravlje na Kosovu su koronavirusom zaražena još 43 lica. Dve osobe su preminule od posledica zaraze.
  • 01.10.2020
U Srbiji 72 novoobolela, nema preminulih
Prema najnovijem preseku, koronavirusom u Srbiji su zaražene još 72 osobe. U poslednja 24 sata nije bilo preminulih.
  • 30.09.2020
Na Kosovu 46 novozaraženih
Prema poslednjim podacima Nacionalnog instituta za javno zdravlje na Kosovu koronavirusom zaraženo je još 46 lica, bez smrtnih slučajeva.
  • 30.09.2020
U srpskim sredinama četiri nova slučaja koronavirusa

U srpskim sredinama na Kosovu, prema najnovijim podacima, četiri lica su novoinficirana, dok je zabeleženo osam slučajeva ozdravljenja, saopšteno je danas iz Kriznog štaba opštine Kosovska Mitrovica.

  • 30.09.2020
U Srbiji preminula jedna osoba, 65 novoinficiranih
U Srbiji je prema poslednjim podacima zaraženo 65 lica, preminula je jedan osoba od posledica koronavirusa, navodi se na sajtu covid19.rs.
  • 29.09.2020