Vesti
Zdravlje

Gračanica: Još 14 novoinficiranih

Na teritoriji opštine Gračanica danas je potvrđeno još 14 novozaraženih koronavirusom, saopštio je Krizni štab.

Gračanica: Još 14 novoinficiranih
Gračanica (Foto Kim)

Kako se navodi, na bolničkom lečenju nalazi 28 pacijenata.

Кrizni štab upozorava građane da "moraju poštovati mere koje su na snazi, jer svako neodgovorno ponašanje dovodi to rasta broja obolelih lica".

„Moramo izbegavati okupljanja, držati distancu i nositi maske. Od svih nas očekujemo da se ponašamo oprezno i odgovorno“, ističe se u poruci Kriznog štaba opštine Gračanica.

Kakko navode iz Opštine Gračanice, povećanje broja inficiranih rezultiraće pojačanim kontrolama inspekcijskih organa koji će u saradnji sa policijom narednih dana kažnjavati svako nepoštovanje mera.

Od početka pandemije koronavirusom do sada inficirane su 452 osobe.Ostale vesti

Vladika Teodosije na bolničkom lečenju zbog koronavirusa
Episkop raško-prizrenski Teodosije pozitivan na koronavirus i upućen je u Beograd na bolničko lečenje, saopšteno je iz Eparhije raško-prizrenske.
  • 27.02.2021
Na Kosovu od kovida preminule tri osobe, u Srbiji 15
Na Kosovu su, prema poslednjim podacima, preminule tri osobe od posledica kovida-19, čime se ukupan broj smrtnih slučajeva popeo na 1.595. U centralnoj Srbiji je preminulo 15 pacijenata.
  • 27.02.2021
Novih 86 slučajeva virusa u srpskim sredinama
U srpskim sredinama registrovano je 86 novih slučajeva zaraze virusom korona, dok je iz izolacije izašlo 39 lica, saopšteno je iz Kriznog štaba opštine Kosovska Mitrovica.
  • 27.02.2021
Nacionalni institut za javno zdravlje preporučuje pooštravanje mera
Vršilac dužnosti premijera Kosova Avdulah Hoti održao je danas sastanak sa v.d. ministra zdravlja Armendom Zemajem, predstavnicima Nacionalnog instituta za javno zdravlje Kosova i Univerzitetske klinike. Usled porasta broja slučajeva koronavirusa, preporučuje se pooštravanje mera od strane NIJZ.
  • 26.02.2021
U Srbiji 16 smrtnih slučajeva
Prema poslednjim podacima u Srbiji je preminulo još 16 osoba od posledica koronavirusa, pa je ukupan broj žrtava povećan na 4.414, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja covid19.rs.
  • 26.02.2021
Na Kosovu preminulo pet osoba, 445 novoobelelih
U većinski albanskim sredinama na Kosovu od posledica kovida-19 preminulo je pet osoba, ukupan broj žrtava povećan je na 1.592.
  • 26.02.2021