Vesti
Zdravlje

Gračanica: Još 10 novoobolelih, zdravstveni sistem opterećen

U Gračanici je, prema poslednjim podacima, kovid-19 potvrđen kod još 10 osoba. Iz Kriznog štaba upozoravaju da je zdravstveni sistem opterećen.
Gračanica: Još 10 novoobolelih, zdravstveni sistem opterećen
Kovid bolnica u Lapljem Selu (Foto Kim)

Gračanica se inače, od sinoć nalazi u tzv. crvenoj zoni, što znači da u odnosu na procenat stanovništva ima dosta zaraženih.

Trenutno je, prema podacima Kriznog štaba, na bolničkom lečenju 51 pacijent. “Zdravstveni sistem je opterećen i naglo povećanje broja inficiranih predstavlja veliki pritisak na rad zdravstvenih radnika”, poručili su iz Kriznog štaba i pozvali meštane da prestanu sa svakim vidom društvenih aktivnosti, sa privatnim proslavama i većim porodičnim okupljanjima.

“Za sada je situacija pod kontrolom, ali molimo i apelujemo na naše meštane da se strogo pridržavaju preporučenih mera kako bi sačuvali i sebe i svoje najbliže. Nepoštovanje mera biće najstrožije kažnjavano”, saopšteno je iz Kriznog štaba.

Od početka pandemije od koronavirusa je obolelo ukupno 215 pacijanata na teritoriji opštine Gračanica.

Kako su objavili pojedini mediji, KBC Priština sa sedištem u Gračanici raspisao je konkurs za upošljavanje 40 zdravstvenih radnika, pre svega medicinskih sestara i tehničara.Ostale vesti

Na Kosovu 267 novozaraženih
Prema najnovijim podacima, na Kosovu je još jedna osoba preminula od posledica koronavirusa, a ukupan broj smrtnih slučajeva od početka epidemije je 1.411, saopštio je Nacionalni institut za javno zdravlje u Prištini. 
  • 18.01.2021
Na Kosovu 353 nova slučaja
Prema najnovijim podacima, na Kosovu je preminulo pet osoba od posledica koronavirusa, a ukupan broj smrtnih slučajeva od početka epidemije je 1.410, saopštio je Nacionalni institut za javno zdravlje u Prištini.
  • 17.01.2021
U Srbiji 1.317 novozaraženih
Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja u Srbiji je registrovano 1.317 novozaraženih koronavirusa, a preminulo je 20 osoba, objavljeno je na sajtu covid19.rs.
  • 17.01.2021
U Srbiji preminule još 22 osobe
Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja u Srbiji su registrovana 1.393 nova slučaja koronavirusa, a preminule su 22 osobe, objavljeno je na sajtu covid19.rs.
  • 16.01.2021
Na Kosovu 363 nova slučaja, šest preminulih
Prema najnovijim podacima, na Kosovu je preminulo šest osoba od posledica koronavirusa, a ukupan broj smrtnih slučajeva od početka epidemije je 1.405, saopštio je Nacionalni institut za javno zdravlje u Prištini.
  • 16.01.2021
Vučić: Novinari na listi prioriteta za vakcinisanje
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zatražio je od Vlade Srbije da novinare stavi na listu prioriteta za vakcinisanje.
  • 16.01.2021