Vesti
Zdravlje

Gračanica: Drugi dan bez novozaraženih

Drugi dan zaredom na teritoriji opštine Gračanica nema novoobolelih od kovida-19, potvrdio je predsednik Kriznog štaba Srđan Popović.
Gračanica: Drugi dan bez novozaraženih
Ilustracija (Foto Pixsabay)

Popović je, međutim, istakao da iako nema potvrđenih novih slučajeva zaraze da još uvek nije vreme za opuštanje.

"Epidemiološka situacija u opštini Grčanica i dalje nije sjajna i da to što poslednjeg dana nema novoobolelih od Кovida 19 nije razlog za opuštanje. Želim još jednom da ponovim da svi naši meštani sa pojavom prvih simptoma treba da se jave lekaru u najbližoj kovid ambulanti kako bi zaštitili i sebe i svoje porodice i naše sugrađane"

On je kazao da uvedene mere deluju ali da svi građani moraju biti i dalje disciplinovani.

"Situacija i dalje nije sjajna i dalje moramo mnogo da se čuvamo i pazimo“, rekao je Popović tokom boravka u Suvom Dolu gde je danas položio kamen temeljac za izgradnju nove školske zgrade.Ostale vesti

Kurti: Moguća humanitarna katastrofa
Bivši kosovski premijer i predsednik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti pozvao je ambasadore u Prištini da njihove zemlje pomognu kosovskom zdravstvu, jer će, kako kaže, od jeseni imati humanitarnu katastrofu.
  • 10.08.2020
Preminulo još 14 pacijenata na Kosovu
Prema poslednjim podacima Nacionalnog instituta za javno zdravlje na Kosovu je još 14 osoba preminulo od posledica infekcije koronavirusom, ukupan broj smrtnih slučajeva iznosi 341.
  • 10.08.2020
U Srbiji 163 nova slučaja, preminulo pet osoba
U poslednja 24 časa u Srbiji su potvrđena još 163 nova slučaja koronavirusa, preminulo je pet pacijenata, ukupan broj preminulih iznosi 646, navodi se na sajtu covid19.rs.
  • 10.08.2020
Kosovo: Najveći broj smrtnih slučajeva u regionu
Kosovo poslednjih nekoliko nedelja beleži povećan broj smrtnih slučajeva. Rekordan broj preminulih pacijenata od posledica bolesti kovid-19 koju izaziva korona virus, po prvi put je zabeležen 30. jula kada je u jednom danu preminulo 16 ljudi. Isti broj smrtnih slučajeva je zabeležen i 6. avgusta. U međuvremenu, život svakodnevno izgubi preko 10 osoba.
  • 10.08.2020
U srpskim sredinama na Kosovu 11 novoobolelih
U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, prema najnovijim podacima, registrovano je 11 pozitivnih slučajeva, dok su 35 lica izlečena, saopštila je na današnjoj konferenciji za medije, epidemiolog Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici, dr Desanka Novaković.
  • 10.08.2020
Privatne laboratorije počinju da rade testove na kovid-19
Od ove nedelje na Kosovu će pojedine privatne zdravstvene ustanove, koje imaju dozvolu Ministarstva zdravlja, početi da obavljaju serološke i PCR testove na kovid-19.
  • 10.08.2020