Vesti
Zdravlje

Gračanica: Drugi dan bez novozaraženih

Drugi dan zaredom na teritoriji opštine Gračanica nema novoobolelih od kovida-19, potvrdio je predsednik Kriznog štaba Srđan Popović.
Gračanica: Drugi dan bez novozaraženih
Ilustracija (Foto Pixsabay)

Popović je, međutim, istakao da iako nema potvrđenih novih slučajeva zaraze da još uvek nije vreme za opuštanje.

"Epidemiološka situacija u opštini Grčanica i dalje nije sjajna i da to što poslednjeg dana nema novoobolelih od Кovida 19 nije razlog za opuštanje. Želim još jednom da ponovim da svi naši meštani sa pojavom prvih simptoma treba da se jave lekaru u najbližoj kovid ambulanti kako bi zaštitili i sebe i svoje porodice i naše sugrađane"

On je kazao da uvedene mere deluju ali da svi građani moraju biti i dalje disciplinovani.

"Situacija i dalje nije sjajna i dalje moramo mnogo da se čuvamo i pazimo“, rekao je Popović tokom boravka u Suvom Dolu gde je danas položio kamen temeljac za izgradnju nove školske zgrade.Ostale vesti

U Srbiji 1.125 novozaraženih, preminulo 18 osoba

Prema poslednjim podacima, u poslednja 24 sata u Srbiji je na koronavirus testirano 13.089 uzoraka, a registrovano je 1.125 novih slučajeva infekcije, navodi se na sajtu covid19.rs.

  • 11.05.2021
Na Kosovu preminula 3 pacijenta, 49 novih slučajeva infekcije
Prema najnovijim podacima, u većinski albanskim sredinama na Kosovu na kovid-19 testirana su 1.494 uzorka, a virus je potvrđen kod 49 osoba, saopštio je Nacionalni institut za javno zdravlje.
  • 11.05.2021
Srpske sredine: Jedan smrtni slučaj, zaraženo osam lica
U srpskim sredinama na Kosovu, prema najnovijim podacima, jedna osoba je preminula od posledica korona virusa, dok je registrovano osam novih slučajeva zaraze, saopšteno je iz Kriznog štaba opštine Kosovska Mitrovica.
  • 11.05.2021
“Manje zaraženih, vakcinacija glavni adut za izlazak iz pandemije”
Broj novozaraženih koronavirusom u većinski srpskim sredinama na Kosovu opada, što utiče i na broj pregleda, kažu lekari dr Siniša Rašić iz Doma zdravlja Gračanica i epidemiolog dr Aleksandar Antonijević iz Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici. Obojica se slažu da je tome doprinela vakcinacija protiv kovida-19.
  • 11.05.2021
U Srbiji 918 novih slučajeva, preminulo još 18 osoba

Prema poslednjim podacima u Srbiji je preminulo još 18 osoba od posledica koronavirusa, pa je ukupan broj žrtava povećan na 6.576, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja covid19.rs.

  • 10.05.2021
Kosovo: 47 novoobolelih, preminula dva pacijenta

Prema najnovijim podacima, u većinski albanskim sredinama na Kosovu na kovid-19 testirana su 2.183 uzorka, a virus je potvrđen kod 47 lica, saopštio je Nacionalni institut za javno zdravlje.

  • 10.05.2021