Vesti
Zdravlje

Goraždevac: Dve osobe preminule od korone u poslednja dva meseca

U poslednja dva meseca došlo je do povećanja broja obolelih od koronavirusa u srpskim sredinama u regionu Peći, a dva lica su preminula od posledica infekcije, kazala je doktorka u Domu zdravlja u Goraždevcu Stanislava Radović.
Goraždevac: Dve osobe preminule od korone u poslednja dva meseca
Goraždevac (Foto Radio Goraždevac)

„U srpskim sredinama posle jednog zatišja od skoro tri meseca došlo je do pogoršanja, do pojave prvih obolelih. Konkretno smo u Goraždevcu imali dva verifikovana, potvrđena slučaja kovida. Oni su nažalost i preminuli. Jedno lice i zbog nekih drugih pridruženih bolesti, pa je to samo doprinelo njegovom kraju. Znači, zahuhtava se situacija, nemamo sumnjivih, ali čim su se oni budu pojavili, bili su u kontaktu sa nekim, pa očekujemo loš rezultat“, kazala je dr Radović.

Ona je istakla da proces vakcinacije do sada nije išao baš najbolje, ali da se kod građana probudila svest, pa među zainteresovanima ima sve više mladih.

„Dovoljan broj sigurno nije, ali kao da se malo svest razbudila, tako da se javlja čak i mlađa populacija. Imamo za ovaj krug, za prvu dozu vakcinacije oko 25 lica, a imamo i dosta njih koji se javljaju za treću dozu, znači shvatili su jako ozbiljno. Do sada, u dva kruga ih je ukupno bilo 18“, kazala je za Radio Goraždevac doktorka Radović.Ostale vesti

Od posledica kovida na Kosovu preminule dve, a u Srbiji 14 osoba
Prema poslednjim podacima na Kosovu su preminula još dve osobe od posledica kovida-19, saopšteno je iz kosovskog ministarstva zdravlja. U Srbiji je broj znatno veći, 14 života je izgubljeno u poslednjem danu.
  • 08.08.2022
Gračanica: Tokom vikenda zaraženo šest lica
Na teritoriji opštine Gračanica tokom vikenda registrovano je šest pozitivnih osoba na kovid 19, saopšteno je iz lokalne samouprave.
  • 08.08.2022
Srbija: Potvrđena 4.182 slučaja kovida

Prema zvaničnim podacima, u Srbiji su registrovana 4.182 nova slučaja zaraze koronavirusom. Preminulo je još devet osoba, pa je ukupan broj žrtava 16.356, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja.

  • 07.08.2022
Na Kosovu još 618 novoobolelih

U većinski albanskim sredinama na Kosovu od 1.765 testiranih uzoraka na kovid-19 je pozitivno 618 saopštilo je Ministarstvo zdravlja Kosova.

  • 07.08.2022
U Srbiji još 5.280 novih slučajeva
U poslednja 24 sata od posledica koronavirusa u centralnoj Srbiji život je izgubilo još 13 pacijenata, pa je ukupan broj žrtava povećan na 16.347, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja.
  • 06.08.2022
Srpske sredine: 28 novoobolelih, jedna osoba preminula
Prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje Kosovska Mitrovica, u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, od 66 testiranih pacijenata, 28 je bilo pozitivno na koronavirus. Jedna osoba u Gnjilanu, preminula je od posledica kovida.
  • 06.08.2022