Vesti
Zdravlje

Goraždevac: Dve osobe preminule od korone u poslednja dva meseca

U poslednja dva meseca došlo je do povećanja broja obolelih od koronavirusa u srpskim sredinama u regionu Peći, a dva lica su preminula od posledica infekcije, kazala je doktorka u Domu zdravlja u Goraždevcu Stanislava Radović.
Goraždevac: Dve osobe preminule od korone u poslednja dva meseca
Goraždevac (Foto Radio Goraždevac)

„U srpskim sredinama posle jednog zatišja od skoro tri meseca došlo je do pogoršanja, do pojave prvih obolelih. Konkretno smo u Goraždevcu imali dva verifikovana, potvrđena slučaja kovida. Oni su nažalost i preminuli. Jedno lice i zbog nekih drugih pridruženih bolesti, pa je to samo doprinelo njegovom kraju. Znači, zahuhtava se situacija, nemamo sumnjivih, ali čim su se oni budu pojavili, bili su u kontaktu sa nekim, pa očekujemo loš rezultat“, kazala je dr Radović.

Ona je istakla da proces vakcinacije do sada nije išao baš najbolje, ali da se kod građana probudila svest, pa među zainteresovanima ima sve više mladih.

„Dovoljan broj sigurno nije, ali kao da se malo svest razbudila, tako da se javlja čak i mlađa populacija. Imamo za ovaj krug, za prvu dozu vakcinacije oko 25 lica, a imamo i dosta njih koji se javljaju za treću dozu, znači shvatili su jako ozbiljno. Do sada, u dva kruga ih je ukupno bilo 18“, kazala je za Radio Goraždevac doktorka Radović.Ostale vesti

Još dve osobe zaražene koronavirusom u Gračanici

Na području opštine Gračanica inficirana su još dva lica virusom korona, saopštio je danas Krizni štab.

  • 17.09.2021
U Srbiji preminuo 31 pacijent, 7.602 nova slučaja infekcije
U poslednja 24 sata od posledica koronavirusa u centralnoj Srbiji preminuo je još 31 pacijent, pa je ukupan broj žrtava povećan na 7.664, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja covid19.rs.
  • 16.09.2021
Na Kosovu 368 novozaraženih, preminulo 14 lica

Prema poslednjim podacima u većinski albanskim sredinama na Kosovu na koronavirus su testirana 6.882 lica, a infekcija je potvrđena kod 368 osoba, saopštilo je Ministarstvo zdravlja na Fejsbuku.

  • 16.09.2021

Epidemiološka situacija u srpskim sredinama na Kosovu je u poslednjih nekoliko dana postala ozbiljna, jer se beleži povećan broj novoobolelih lica, kao i porast broja testiranja, rekao je za program Radio Kosovske Mitrovice epidemiolog Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici dr Aleksandar Antonijević.

  • 16.09.2021
Gračanica: Još četiri nova slučaja kovida-19
Na teritoriji opštine Gračanica u poslednja 24 sata zabeležena su četiri nova slučaja koronavirusa, saopšteno je iz Кriznog štaba opštine Gračanica.
  • 16.09.2021
U srpskim sredinama još tri osobe preminule, 29 novozaraženih

Prema najnovijim podacima, u srpskim sredinama na Kosovu još tri osobe su preminule od posledica kovida-19, dve iz Zvečana i jedna iz Kosovske Mitrovice, saopšteno je danas iz Kriznog štaba opštine Kosovska Mitrovica.

  • 16.09.2021