Vesti
Zdravlje

Funkcioneri Srpske liste saopštenjem pozivaju na poštovanje mera

Povodom informacije da je u selu Donja Gušterica u opštini Gračanica izolovan prvi slučaj zaraženog virusom kovid-19, zamenik premijera i ministar lokalne samouprave Goran Rakić je ovu opštinu posetio i razgovarao sa gradonačelnikom Srđanom Popovićem.
Funkcioneri Srpske liste saopštenjem pozivaju na poštovanje mera
Goran Rakić i Srđan Popović (Foto MALS)

Gradonačelnik Popović je izvestio zamenika premijera Kosova da je u stalnoj koordinaciji i kontaktu sa osobljem KBC-a u Gračanici i Domom zdravlja u Donjoj Gušterici.

"Nakon konsultacija sa predstavnicima kriznog štaba, Rakić i Popović su se složili da nema mesta panici i apeluju da se poštuju preporučene mere", navodi se u šturom saopštenju dostavljenom medijima iz Ministarstva administracije lokalne samouprave.

"Gradonačelnik je zauzet"

Srđan Popović tokom dana nije želeo da za našu redakciju u kameru prokomentariše aktuelnu epidemiološku situaciju u opštini.

Iz Informativne službe Opštine Gračanica nam je poručeno da mu pitanja prosledimo na mejl jer je "gradonačelnik zauzet". Na primedbu novinara da se radi o informacijama od izuzetnog javnog značaja, službenica je odgovorila da "i sama trenutno radi nešto što je jako značajno".

Podsetimo, gradonačelnik Gračanice Popović se na prošlonedeljnim izborima nije pridržavao mera koje danas preporučuje. Na glasanje je došao u pratnji pristalica SNS-a, a tokom samog čina nije nosio ni masku ni rukavice. Ostale vesti

Ramadani: Na Kosovu preko 200 hiljada zaraženih

Na Kosovu je tokom poslednja 24 sata zabeleženo 214 slučajeva korona virusa, što je rekordan broj u odnosu na broj obolelih od početka marta. Činjenica je i da je u poslednjih osam dana zabeleženo 35 smrtnih slučajeva.

  • 09.07.2020
U opštini Štrpce pet pozitivnih slučajeva koronavirusa
Direktor Doma zdravlja u Štrpcu dr Saša Krstičić potvrdio je za RTV Herc da je u ovoj opštini 5 osoba pozitivno na koronavirus.
  • 09.07.2020
Još 11 preminulih i 266 zaraženih u Srbiji
Prema poslednjem preseku, u Srbiji je koronavirusom zaraženo još 266 osoba, preminulo je 11 pacijenata.
  • 09.07.2020
U srpskim sredinama 139 obolelih u poslednje tri nedelje
U srpskim sredinama na Kosovu, prema dosadašnjim rezultatima, od 13. marta registrovano je 258 obolelih od koronavirusa, od tog broja 97 lica je sa prebivalištem u Kosovskoj Mitrovici, izjavio je danas na konferenciji za novinare epidemiolog iz Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici dr Aleksandar Antonijević.
  • 09.07.2020
Zbog korone privremeno zatvorene kapije Visokih Dečana
Zbog vidno pogoršane zdravstvene situacije u vezi sa pandemijom koronavirusa na Kosovu i u širem regionu, po blagoslovu episkopa Teodosija, manastir Visoki Dečani privremeno ponovo neće biti u mogućnosti da prima posetioce.
  • 09.07.2020
Na Kosovu rekordnih 214 zaraženih za jedan dan
Ukupan broj zaraženih porastao je tokom jučerašnjeg dana na 4.100, a do sada je od posledica korona virusa umrlo 86 osoba.
  • 09.07.2020