Vesti
Zdravlje

Fondacija Soroš izdvojila 1,5 miliona za PCR testove na Kosovu

Soroš fondacija izdvojila je 1,5 miliona evra za za kupovinu Pi-Si-Ar (PCR) testova za potrebe javnih zdravstvenih ustanova na Kosovu, saopštio je kosovski ministar zdravlja Armend Zemaj.
Fondacija Soroš izdvojila 1,5 miliona za PCR testove na Kosovu
Detalj sa sastanka (Foto Fejsbuk/Armend Zemaj)

Armend Zemaj je na svom Fejsbku profil istako da ga je o donaciji Soroš fonadacije obavestio izvršni direktor Fondacije za otvoreno društvo (KFOS) Ljuan Šlaku.

"Ova donacija ima veliki značajan u doprinosu povećanja broja testiranih radi dijagnostikovanja infekcije Kovid 19 na Kosovu, kao i stvaranju većih mogućnosti za povećanje molekularnih testova", poručio je Zemaj.

Zemaj je u ime Ministarstva zdravlja, izrazio zahvalnost na podršci ovom važnom segmentu u borbi protiv koronavirusa.Ostale vesti

U Srbiji 111 novozaraženih, preminulo jedno lice
Prema najnovijem preseku, koronavirusom u Srbiji je zaraženo još 111 osoba. U poslednja 24 sata od posledica infekcije kovidom-19 preminula je jedna osoba.
  • 01.10.2020
Na Kosovu preminula dva lica, 43 novoobolela
Prema poslednjim podacima Nacionalnog instituta za javno zdravlje na Kosovu su koronavirusom zaražena još 43 lica. Dve osobe su preminule od posledica zaraze.
  • 01.10.2020
U Srbiji 72 novoobolela, nema preminulih
Prema najnovijem preseku, koronavirusom u Srbiji su zaražene još 72 osobe. U poslednja 24 sata nije bilo preminulih.
  • 30.09.2020
Na Kosovu 46 novozaraženih
Prema poslednjim podacima Nacionalnog instituta za javno zdravlje na Kosovu koronavirusom zaraženo je još 46 lica, bez smrtnih slučajeva.
  • 30.09.2020
U srpskim sredinama četiri nova slučaja koronavirusa

U srpskim sredinama na Kosovu, prema najnovijim podacima, četiri lica su novoinficirana, dok je zabeleženo osam slučajeva ozdravljenja, saopšteno je danas iz Kriznog štaba opštine Kosovska Mitrovica.

  • 30.09.2020
U Srbiji preminula jedna osoba, 65 novoinficiranih
U Srbiji je prema poslednjim podacima zaraženo 65 lica, preminula je jedan osoba od posledica koronavirusa, navodi se na sajtu covid19.rs.
  • 29.09.2020