Vesti
Zdravlje

Fauči: Vakcinacija starije dece mogla bi da počne krajem proleća

Dr Entoni Fauči, direktor Nacionalnog instituta za alergije i zarazne bolesti u SAD, rekao je da se nada da će biti podataka koji će podržati vakcinaciju protiv koronavirusa za stariju decu krajem proleća ili početkom leta.
Fauči: Vakcinacija starije dece mogla bi da počne krajem proleća
Ilustracija (Foto Pixabay)

„Nadam se da ćemo imati podatke koji će podržati pokretanje imunizacije za decu, počev od starije dece uzrasta između 12 i 17 godina, krajem proleća ili početkom leta. Napredovaćemo i ka mlađim starosnim grupama pošto imamo više podataka. Ovo će pomoći u smanjenju prenosa virusa“, objavio je Fauči.

Na pitanje da li je sigurno da deca mogu da nastave sa normalnim životom ako su svi odrasli vakcinisani, a deca nisu, Fauči je rekao da je „situacija u vašoj zajednici ključni faktor, od toga zavisi sve“ i dodao:

„Ako je nivo virusa u zajednici visok, svi treba da preduzmu korake kao što su nošenje maski i fizičko distanciranje“.Ostale vesti

Na Kosovu 14 novozaraženih, bez smrtnih ishoda
U većinski albanskim sredinama na Kosovu od 2.140 testiranih na kovid-19, pozitivna su još 14 građana. 
  • 20.10.2021
U Srbiji 58 preminulih, 7.745 novozaraženih

Prema najnovijim podacima, u centralnoj Srbiji je od posledica kovida-19 preminulo 58 pacijenata, pa je ukupan broj žrtava povećan na 9.272, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja covid19.rs.

  • 20.10.2021
Brnabić: Uvode se kovid propusnice za sve ugostiteljske objekte
Na sednici Kriznog štaba za suzbijanje pandemije koronavirusa odlučeno je da u Srbiji budu uvedene kovid propusnice u ugostitejskim objektima u zatvorenom prostoru. Ove mere važiće od 23. oktobra u 22 časa, rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić. 
  • 20.10.2021
Antonijević i Radomirović: Vakcinisani sa lakšom kliničkom slikom, 80 odsto hospitalizovanih nevakcinisano
Upravnica Kliničko bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici, specijalista infektolog dr Danica Radomirović i lekar zavoda za javno zdravlje, epidemiolog dr Aleksandar Antonijević za program Radio Kosovske Mitrovice govorili su o najnovijim epidemiološkim podacima, toku vakcinacije, i razlikama u kliničkoj slici između obolelih vakcinisanih i nevakcinisanih, a kojih je u ovom trenutku oko 80 odsto na bolničkom lečenju u odnosu na vakcinisane.
  • 20.10.2021
Gračanica: Na kovid pozitivne još četiri osobe

Na teritoriji opštine Gračanica u poslednja 24 sata koronavrisu je potvrđen kod još četiri osobe, saopšteno je iz ove lokalne samouprave.

  • 20.10.2021
U Srbiji još 7.664 nova slučaja koronavirusa

Prema najnovijim podacima, u centralnoj Srbiji je od posledica kovida-19 preminulo 57 pacijenata, pa je ukupan broj žrtava povećan na 9.214, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja covid19.rs.

  • 19.10.2021