Vesti
Zdravlje

"Epidemiološka situacija povoljna, mali broj novozaraženih"

Upravnica KBC u Kosovskoj Mitrovici dr Danica Radomirović kaže za TV Most da je epidemiološka situacija u srpskim sredinama na KiM povoljna, što pokazuje mali broj novozaraženih.
Dr Radovanović (Foto TV Most)

Prema poslednjim podacima Kriznog štaba od 15 testiranih osoba samo je jedna pozitivna, a na lečenju u KBC Kosovska Mitrovica trenutno se nalazi samo jedna osoba.

“Sporadično se javljaju jedno, dvoje za razliku od prethodnih mesec, možda i dva, ali u prethodnom periodu praktično nismo imali nijednu osobu koja je bila pozitivna na korona virus”, kaže dr Radomirović.

Ističe da su novozaraženi sa lakšom kliničkom slikom i nije im potrebna hospitalizacija.

“Iako su pozitivni nije im se razvila upala pluća, to je sa lakšom nekom kliničkom slikom koja se ambulantno može rešiti. Trenutno je hospitalizovana jedna osoba, reč je o starijoj ženi kod koje se zbog već nekih hroničnih oboljenja razvila upala pluća”, navodi dr Radomirović.

U Pi-si-ar laboratoriji u KBC Kosovska Mitrovica testiranje se vrši tri puta nedeljno, ponedeljkom, sredom i petkom.Ostale vesti

Od posledica kovida na Kosovu preminule dve, a u Srbiji 14 osoba
Prema poslednjim podacima na Kosovu su preminula još dve osobe od posledica kovida-19, saopšteno je iz kosovskog ministarstva zdravlja. U Srbiji je broj znatno veći, 14 života je izgubljeno u poslednjem danu.
  • 08.08.2022
Gračanica: Tokom vikenda zaraženo šest lica
Na teritoriji opštine Gračanica tokom vikenda registrovano je šest pozitivnih osoba na kovid 19, saopšteno je iz lokalne samouprave.
  • 08.08.2022
Srbija: Potvrđena 4.182 slučaja kovida

Prema zvaničnim podacima, u Srbiji su registrovana 4.182 nova slučaja zaraze koronavirusom. Preminulo je još devet osoba, pa je ukupan broj žrtava 16.356, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja.

  • 07.08.2022
Na Kosovu još 618 novoobolelih

U većinski albanskim sredinama na Kosovu od 1.765 testiranih uzoraka na kovid-19 je pozitivno 618 saopštilo je Ministarstvo zdravlja Kosova.

  • 07.08.2022
U Srbiji još 5.280 novih slučajeva
U poslednja 24 sata od posledica koronavirusa u centralnoj Srbiji život je izgubilo još 13 pacijenata, pa je ukupan broj žrtava povećan na 16.347, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja.
  • 06.08.2022
Srpske sredine: 28 novoobolelih, jedna osoba preminula
Prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje Kosovska Mitrovica, u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, od 66 testiranih pacijenata, 28 je bilo pozitivno na koronavirus. Jedna osoba u Gnjilanu, preminula je od posledica kovida.
  • 06.08.2022