Vesti
Zdravlje

Dr Elek: Nova žrtva koronavirusa u srpskim sredinama

Još jedan smrtni slučaj kao posledica kovida-19 zabeležen je u srpskim sredinama na Kosovu. Kako je objavio Radio Kontakt plus, radi se o pacijentkinji koja je juče preminula.
Dr Elek: Nova žrtva koronavirusa u srpskim sredinama
Dr Zlatan Elek (Foto Kontakt)

U pitanju je žena starija od šezdeset godina, rekao je na konferenciji za medije v.d. direktora Zdravstvenog centra "Kosovska Mitrovica" doc. dr Zlatan Elek. Nije navedeno odakle je preminula osoba.

U KBC u Severnoj Mitrovici trenutno su hospitalizovana 93 pacijenta obolela od Kovida 19, rekao je dr Elek.

Od pomenutog broja, 11 pacijenata je smešteno u trijažnom centru, 68 u kovid bolnici, a 15 na infektivnom odeljenju.

Ovi pacijenti su uglavnom sa teškom i srednje teškom kliničkom slikom, gde većina zahteva kiseoničnu potporu, precizirao je dr Elek, naglašavajući da nema pacijenata na respiratorima.

„U prvom piku smo imali manje pacijenata. Sada, u ovom drugom, imamo veći broj upala pluća“, rekao je dr Elek dodajući i da je određeni broj zdravstvenih radnika oboleo.

Ipak, izrazio je nadu da će se u narednih 7-8 dana epidemiološka situacija poboljšati, ukoliko se budemo pridržavali propisanih mera.

Prema rečima dr Eleka, kapacitet KBC Kosovska Mitrovica je oko 180 mesta i ima sve što je potrebno kada su u pitanju oprema i lekovi.

Međutim, ono što zabrinjava, kako kaže, jeste veliki broj mladih koji su inficirani virusom korona.

Juče su dva pacijenta transportovana u KC Niš.

Inače, Zdravstveni centar u Severnoj Mitrovici svakog dana uzorkuje po 60 lica.Ostale vesti

Na Kosovu preminulo 16 osoba, još 196 zaraženih
Prema poslednjim podacima Nacionalnog instituta za javno zdravlje na Kosovu je još 16 osoba izgubilo bitku sa Kovidom-19, ukupan broj preminulih iznosi 300. 
  • 06.08.2020
U srpskim sredinama četvoro preminulih, 23 nova slučaja

U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, prema najnovijim podacima, registrovana su četiri smrtna slučaja, 23 novoobolelih, dok je pet osoba izlečeno, saopštio je na današnjoj konferenciji za medije, epidemiolog Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici, dr Aleksandar Antonijević.

  • 06.08.2020
Potvrđena još četiri slučaja koronavirusa u Gračanici
U poslednja 24 sata na teritoriji opštine Gračanica potvrđena su četiri nova slučaja kovida-19, saopšteno je iz Кriznog štaba.
  • 06.08.2020
U Srbiji 295 novozaraženih, preminulo 9 pacijenata
Prema poslednjim podacima u Srbiji je još devet osoba preminulo od posledica koronavirusa, pa je ukupan broj žrtava povećan na 614, objavljeno je na sajtu covid19.rs.
  • 05.08.2020
Na Kosovu preminulo 15 osoba, 218 novih slučajeva

Nacionalni institut za javno zdravlje saopštio je da je na Kosovu još 15 osoba preminulo od posledica infekcije koronavirusom, ukupan broj žrtva iznosi 284.

  • 05.08.2020
Bez podataka o novoobolelima u srpskim sredinama

Konferencija Kriznog štaba opštine Severna Mitrovica, koja je zakazana za danas u 11 časova, otkazana je jer rezultati poslednjih uzetih uzoraka još uvek nisu stigli.

  • 05.08.2020