Vesti
Zdravlje

Đurić: U srpskim sredinama na Kosovu nema zaraženih

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić objavio je na Instagramu da u većinski srpskim sredinama na Kosovu do sada nema zaraženih od koronavirusa.
Đurić: U srpskim sredinama na Kosovu nema zaraženih
Marko Đurić (Foto Kim)

On je podsetio da je na Kosovu registrovano 33 zaraženih, kao i da je preminuo 86. godišnji Albanac iz Dubnice kod Podujeva.

"U Kosovskoj Mitrovici organizovano je dezinfikovanje apoteka, prodavnica i stambenih zgrada”, objavio je Ðurić i dodao da je organizovano prikupljanje recepata za lekove, koji se nabavljaju u Raški.

Đurić je naveo da se brašno za sve srpske sredine doprema sa severa Kosova.

 Ostale vesti

U Srbiji registrovan 741 slučaj koronavirusa
U Srbiji je do 15 časova registrovan ukupno 741 potvrđen slučaj koronavirusa. Trinaest osoba je preminulo, navodi se na sajtu kovid19.rs.
  • 29.03.2020
U Srbiji još jedna žrtva koronavirusa
Klinički centar Vojvodine je saopštio da je, uprkos intenzivnoj borbi lekara i drugog medicinskog osoblja, na Klinici za infektivne bolesti u subotu uveče preminuo 62-godišnji pacijent iz Kikinde inficiran koronavirusom. To je ukupno jedanaesta žrtva koronavirusa u Srbiji.
  • 29.03.2020
Potvrđen još jedan slučaj koronavirusa na Kosovu
Sinoć je na Kosovu potvrđen još jedan slučaj koronavirusa. Ukupan broj do sada zaraženih je 91, saopštio je kosovski Institut za javno zdravlje.
  • 29.03.2020
Još dva slučaja koronavirusa u srpskim sredinama
Epidemiolog dr Aleksandar Antonijeveić potvrdio je Štabu za vanredne situacije da su dve osobe sa severa Kosova, jedna iz Kosovske Mitrovice, a druga iz Leposavića, zaražene su novim koronavirusom.
  • 29.03.2020
Na Kosovu 90 zaražanih koronavirusom
Na Kosovu su još dve osobe obolele od koronavirusa, saopštilo je Ministarstvo zdravlja. Ukupan broj zaraženih je 90.
  • 28.03.2020
U Srbiji potvrđeno 659 slučajeva koronavirusa
U Srbiji je do 15 časova registrovano ukupno 659 potvrđenih slučajeva koronavirusa, saopšteno je na sajtu Covid19.rs. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je rekao da su dve osobe preminule, pa je ukupan broj umrlih 10.
  • 28.03.2020