Vesti
Zdravlje

Đurić: U Gračanici jedno lice u izolaciji zbog sumnje na koronavirus

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić saopštio je da su u Gračanici kod jednog pacijenta dijagnostifikovani simptomi koronavirusa, kao i da je to lice testirano i hospitalizovano u izolacionoj jedinici Kliničko-bolničkog centra u Gračanici.
Đurić: U Gračanici jedno lice u izolaciji zbog sumnje na koronavirus
Ilustracija (Foto pixabay.com)

U saopštenju dostavljenom medijima takođe je navedeno da su svi kontakti tog lica za koje se sumnja da su potencijalno zareženi koronavirusom identifikovani i stavljeni u kućnu izolaciju.

Na severu Kosova danas je potvrđen još jedan slučaj pozitivan na koronavirus, saopštio je specijalista epidemiologije, dr Aleksandar Antonijević iz Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici.Ostale vesti

U srpskim sredinama zaraženo još šestoro pacijenata
Prema najnovijim podacima Kriznog štaba opštine Kosovska Mitrovica, u srpskim sredinma na Kosovu zabeleženo je još šest novih slučajeva koronavirusa. Tri lica su se oporavila.
  • 18.09.2020
Gračanica: Još jedno lice pozitivno na kovid-19
Prema najnovijim podacima Kriznog štaba, na teritoriji opštine Gračanica registrovan je još jedan pacijent kod koga je potvrđena infekcija kovid 19.
  • 18.09.2020
Uputstvo za one koji od sutra posle 18:00 ulaze u Srbiju
Vlada Srbije objavila je detaljno uputstvo, koje je potpisao ministar zdravlja Zlatibor Lončar, o tome šta treba da rade putnici koji u Srbiju ulaze sutra posle 18 sati.
  • 17.09.2020
U Srbiji preminule dve osobe, 82 novozaražena
U Srbiji je prema poslednjim podacima koronavirus zabeležen kod 82 osobe. Preminula su dva lica.
  • 17.09.2020
Na Kosovu preminule tri osobe, 43 nova slučaja
Na Kosovu su od posledica zaraze koronavirusom preminula još tri lica, pa je ukupan broj žrtava povećan na 607, saopštio je Nacionalni institut za javno zdravlje. Potvrđena su 43 nova slučaja zaraze.
  • 17.09.2020
Na Kosovu 76 novozaraženih
Na Kosovu je prema poslednjim podacima koronavirus potvrđen kod 76 osoba, preminula su tri lica.
  • 16.09.2020