Vesti
Zdravlje

Đurić: Pacijent iz Leposavića preminuo u KC Niš

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić saopštio je sinoć da je muškarac rođen 1973. godine, iz opštine Leposavić, inače bubrežni bolesnik, preminuo u Kliničkom centru u Nišu.
Đurić: Pacijent iz Leposavića preminuo u KC Niš
KC Niš (Foto Vikipedia)

Ovaj pacijent je prebačen u nedelju iz Zdravstvenog centra Kosovska Mitrovica u KC Niš, radi daljeg lečenja.

“Reč je o muškarcu iz opštine Leposavić, rođenom 1973. godine, inače bubrežnom bolesniku, koji je preminuo u KC Niš”, naveo je Đurić u dnevnom izveštaju objavljenom na Instagram profilu.

Đurić je naveo i da je u većinski srpskim sredinama na Kosovu registrovano pet novoobolelih osoba, i da je broj ukupno obolelih porastao na devet.

Međutim, iz štaba za vanredne situacije opštine Kosovska Mitrovica, ranije juče je saopšteno da je u srpskim sredinama ukupno obolelo sedam osoba.

“Kod dvojice radnika zatvora u Kosovskoj Mitrovici potvrđen je Kovid-19, tako da za sada ima ukupno 3 radnika zatvora, koji su testirani u Prištini i koji su pozitivni. 18 uzoraka testirano je u Kraljevu, a 3 su pozitivna", naveo je Đurić.

U Đurićevom izveštaju se navodi i da je 41 osoba testirana u severnom delu Mitrovice, 23 radnika zatvora i još 18 građana.

"Uzorci se sada šalju u Institut za veterinu u Kraljevu. U Kosovskoj Mitrovici se u samoizolaciji nalazi oko 100 lica", navedeno je u izveštaju.Ostale vesti

Na Kosovu četvoro novozaraženih

Nacionalni institut za javno zdravlje Kosova saopštio je da su još četiri osobe zaražene Kovidom-19.

  • 28.05.2020
U Srbiji 25 novozaraženih, preminula jedna osoba
U Srbiji je koronavirusom zaraženo još 25 osoba, dok je od posledica ove zaraze preminula jedna osoba, ukupan broj žrtava iznosi 241, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja. 
  • 28.05.2020
Bez novoobolelih od koronavirusa u srpskim sredinama na Kosovu
U srpskim sredinama na Kosovu u poslednja 24 sata nije zabeležen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom, saopšteno je iz Kriznog štaba u Severnoj Mitrovici.
  • 28.05.2020
Na Kosovu jedan novooboleli, sedam izlečenih pacijenata
Na Kosovu je potvrđen jedan novi slučaj koronavirusa, saopštio je noćas Nacionalni institut za javno zdravlje. Takođe, sedam lica je izlečeno od Kovida-19.
  • 27.05.2020
U Srbiji preminula 1 osoba, 48 oboelelih
Prema poslednjim podacima, u Srbiji je registrovano 48 novih slučajeva koronavirusa. Jedna osoba je preminula.
  • 27.05.2020
Još jedna osoba zaražena kornavirusom u srpskim sredinama
Na severu Kosova u poslednja 24 sata, registrovan je jedan slučaj pozitivan na virus korona, dok je jedno lice izlečeno, saopšteno je danas iz Štaba za vanredne situacije opštine Kosovska Mitrovica.
  • 27.05.2020