Vesti
Zdravlje

Đurić: Nije utvrđena infekcija kod pacijenata iz Gračanice

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić tvrdi da nema obolelih od koronavirusa u većinski srpskim sredinama na Kosovu.
Đurić: Nije utvrđena infekcija kod pacijenata iz Gračanice
Marko Đurić (Foto arhiva Kim)

On je na svom Instagram nalogu napisao da su "četiri suspektna pacijenta u severnoj Kosovskoj Mitrovici dala uzorke koji su poslati na proveru", kao i da pacijetni iz Gračanice nisu zaraženi.

"10 pacijenata pregledali su mobilni timovi iz Gračanice, nije utvrđeno prisustvo kliničko-epidemioloških kriterijuma koji ukazuju na infekciju COVID-19", potvrdio je Đurić.

Napisao je da je u srpskim sredinama u toku organizovano prikupljanje recepata u cilju nabavke lekova u Kosovskoj Mitrovici i centralnoj Srbiji.

Naveo je da u opštinama na severu volonteri o obilaze se građani i trudi se da izađe u susret svim zahtevima, posebno u nabavci lekova i hrane.

Đurić je naveo da se u opštini Klina, koja se nalazu karantinu, preko članova opštinskog Štaba za vanredne situacije obilaze stariji i dostavljama im se hrana koja se kupuje u prodavnicama u Klini.Ostale vesti

U Srbiji registrovan 741 slučaj koronavirusa
U Srbiji je do 15 časova registrovan ukupno 741 potvrđen slučaj koronavirusa. Trinaest osoba je preminulo, navodi se na sajtu kovid19.rs.
  • 29.03.2020
U Srbiji još jedna žrtva koronavirusa
Klinički centar Vojvodine je saopštio da je, uprkos intenzivnoj borbi lekara i drugog medicinskog osoblja, na Klinici za infektivne bolesti u subotu uveče preminuo 62-godišnji pacijent iz Kikinde inficiran koronavirusom. To je ukupno jedanaesta žrtva koronavirusa u Srbiji.
  • 29.03.2020
Potvrđen još jedan slučaj koronavirusa na Kosovu
Sinoć je na Kosovu potvrđen još jedan slučaj koronavirusa. Ukupan broj do sada zaraženih je 91, saopštio je kosovski Institut za javno zdravlje.
  • 29.03.2020
Još dva slučaja koronavirusa u srpskim sredinama
Epidemiolog dr Aleksandar Antonijeveić potvrdio je Štabu za vanredne situacije da su dve osobe sa severa Kosova, jedna iz Kosovske Mitrovice, a druga iz Leposavića, zaražene su novim koronavirusom.
  • 29.03.2020
Na Kosovu 90 zaražanih koronavirusom
Na Kosovu su još dve osobe obolele od koronavirusa, saopštilo je Ministarstvo zdravlja. Ukupan broj zaraženih je 90.
  • 28.03.2020
U Srbiji potvrđeno 659 slučajeva koronavirusa
U Srbiji je do 15 časova registrovano ukupno 659 potvrđenih slučajeva koronavirusa, saopšteno je na sajtu Covid19.rs. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je rekao da su dve osobe preminule, pa je ukupan broj umrlih 10.
  • 28.03.2020