Vesti
Zdravlje

Đurić: Nije utvrđena infekcija kod pacijenata iz Gračanice

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić tvrdi da nema obolelih od koronavirusa u većinski srpskim sredinama na Kosovu.
Đurić: Nije utvrđena infekcija kod pacijenata iz Gračanice
Marko Đurić (Foto arhiva Kim)

On je na svom Instagram nalogu napisao da su "četiri suspektna pacijenta u severnoj Kosovskoj Mitrovici dala uzorke koji su poslati na proveru", kao i da pacijetni iz Gračanice nisu zaraženi.

"10 pacijenata pregledali su mobilni timovi iz Gračanice, nije utvrđeno prisustvo kliničko-epidemioloških kriterijuma koji ukazuju na infekciju COVID-19", potvrdio je Đurić.

Napisao je da je u srpskim sredinama u toku organizovano prikupljanje recepata u cilju nabavke lekova u Kosovskoj Mitrovici i centralnoj Srbiji.

Naveo je da u opštinama na severu volonteri o obilaze se građani i trudi se da izađe u susret svim zahtevima, posebno u nabavci lekova i hrane.

Đurić je naveo da se u opštini Klina, koja se nalazu karantinu, preko članova opštinskog Štaba za vanredne situacije obilaze stariji i dostavljama im se hrana koja se kupuje u prodavnicama u Klini.Ostale vesti

U srpskim sredinama na Kosovu 22 nova slučaja
U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, prema najnovijim podacima, registrovana su 22 nova slučaja infekcije, dok su 42 lica izlečena, saopštio je na današnjoj konferenciji za medije, epidemiolog Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici, dr Aleksandar Antonijević.
  • 07.08.2020
Preminulo još 7 osoba u Srbiji, 299 novoobolelih
U Srbiji je još sedam osoba preminulo od posledica koronavirusa, ukupan broj žrtava povećan je na 621, objavljeno je na sajtu covid19.rs.
  • 06.08.2020
Na Kosovu preminulo 16 osoba, još 196 zaraženih
Prema poslednjim podacima Nacionalnog instituta za javno zdravlje na Kosovu je još 16 osoba izgubilo bitku sa Kovidom-19, ukupan broj preminulih iznosi 300. 
  • 06.08.2020
U srpskim sredinama četvoro preminulih, 23 nova slučaja

U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, prema najnovijim podacima, registrovana su četiri smrtna slučaja, 23 novoobolelih, dok je pet osoba izlečeno, saopštio je na današnjoj konferenciji za medije, epidemiolog Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici, dr Aleksandar Antonijević.

  • 06.08.2020
Potvrđena još četiri slučaja koronavirusa u Gračanici
U poslednja 24 sata na teritoriji opštine Gračanica potvrđena su četiri nova slučaja kovida-19, saopšteno je iz Кriznog štaba.
  • 06.08.2020
U Srbiji 295 novozaraženih, preminulo 9 pacijenata
Prema poslednjim podacima u Srbiji je još devet osoba preminulo od posledica koronavirusa, pa je ukupan broj žrtava povećan na 614, objavljeno je na sajtu covid19.rs.
  • 05.08.2020