Vesti
Zdravlje

Direktor Doma zdravlja Zvečan: Vakcinacija traje

Direktor Doma zdravlja Zvečan dr Ivan Vasić saopštio je da se vakcinacija stanovništva na Kosovu i Metohiji obavlja neprekidno od početka vakcinacije.
Direktor Doma zdravlja Zvečan: Vakcinacija traje
Ilustracija (Foto Freepik)

"Želim da demantujem pojedine glasine da je došlo do prekida vakcinacije. Ona će se po utvrđenoj dinamici nastaviti i dalje. Svi zainteresovani građani koji žele da prime vakcinu javljaju se najpre svojim izabranim lekarima u nadležnim Domovima zdravlja radi daljeg dogovora", naveo je Vasić.

Vakcinacija građana sa Kosova i Metohije obavlja se u tri centra za vakcinaciju: Raški, Kuršumliji i Bujanovcu.

Prema Vasićevim navodima, do sada je prvu dozu primilo više od 28 hiljada ljudi, a drugu dozu više od 27 hiljada, dok je treću dozu dobilo više od 3.500 ljudi.

U poslednjem periodu povećano je i interesovanje za vakcinaciju, naročito mlađe populacije koja obuhvata studente, srednjoškolce i starije osnovce.Ostale vesti

U Srbiji još 960 novoobolelih
Prema zvaničnim podacima, u poslednja 24 sata u Srbiji nisu zabileženi smrtni slučaji, pa je ukupan broj žrtava 16,126, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja.
  • 01.07.2022
U srpskim sredinama šest aktivnih slučajeva koronavirusa
U srpskim sredinama na Kosovu trenutno je aktivno šest slučajeva koronavirusa, izjavila je za Radio Kontakt Plus, specijalista epidemiologije iz Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici, dr Desanka Novaković.
  • 01.07.2022
Na Kosovu 167 osoba zaraženo koronavirusom
Od 563 testirana, 167 građana je rezultiralo pozitivno na kovid-19, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja Kosova.
  • 01.07.2022
SZO očekuje visoke nivoe koronavirusa ovog leta u Evropi
Svetska zdravstvena organizacija očekuje „visoke nivoe“ kovida-19 ovog leta u Evropi i pozvala je da se pažljivo prati virus, pošto je zabeležen utrostručen broj novozaraženih dnevno u poslednjih mesec dana.
  • 01.07.2022
EU priznaje kosovske sertifikate o vakcinaciji protiv koronavirusa

Evropska unija saopštila je da će od danas prihvatiti sertifikate o vakcinaciji, testiranju i lečenju, koje izdaju kosovske institucije za koronavirus.

  • 30.06.2022
Još 149 novih slučajeva koronavirus na Kosovu, u Srbiji 921

Prema najnovijim podacima, na Kosovu je na koronavirus testirano 786, a infekcija je potvrđena kod 149 lica, saopštilo je Ministarstvo zdravlja. U Srbiji je registrovan 921 novi slučaj zaraze.

  • 30.06.2022