Vesti
Zdravlje

Deo bolnice u Pasjanu služiće za izolaciju pacijenata

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić saopštio je sinoć da je na području opštine Gnjilane, u okviru priprema za prihvat i lečenje pacijenata ukoliko dođe do pojave infekcije koronaviorusom, u bolnici u Pasjanu opremljen deo za izolaciju sa 11 kreveta.
Deo bolnice u Pasjanu služiće za izolaciju pacijenata
Bolnica u Pasjanu (Foto Puls)

Čeka se odobrenje epidemiologa za stavljanje u funkciju fiskulturne sale sa još 39 kreveta, naveo je Đurić u dnevnom izveštaju o situaciji na Kosovu i Metohiji.

U ovom kraju za sada nema potvrđenih slučajeva infekcije koronavirusom.
⠀⠀⠀
U izveštaju se navodi i da se nastavlja sa distribucijom paketa sa namirnicama i higijenskim sredstvima u sredinama u kojima žive Srbi, pa je tako u Kosovskoj Kamenici podeljeno 25 paketa pomoći hrane i higijenskih sredstava, 1.100 zaštitnih maski, i lekovi za 70 lica.

Đurić navodi i da je u Kosovsku Kamenicu dopremljeno 3.000 kg brašna, donacija Srpske liste.

U Obiliću je podeljeno 58 prehrambenih paketa pomoći, na području Prištine, Kosova Polja i Lipljana 60 paketa, dok je u Štrpcu i Klokotu dostavljena hrana za više porodica.

U Peći je obezbeđeno 40 paketa sa hranom i higijenskim sredstvima za ugrožene građane, naveo je Đurić u izveštaju.

Centru za socijalni rad u Leposaviću obezbeđena su dodatna sredstva u iznosu od 150.000 dinara za isplatu jednokratne pomoći i nabavku paketa za socijalno najugroženija lica, navedeno je u izveštaju direktora Kancelarije za KiM.Ostale vesti

U Srbiji 1.318 novozaraženih, preminulo 18 pacijenata
Prema najnovijim podacima Ministarstva zdravlja od posledica kovida-19 u Srbiji je preminulo još 18 osoba, ukupan broj smrtnih slučajeva od početka epidemije iznosi 3.886.
  • 24.01.2021
Kosovo: Šest osoba preminulo, 392 nova slučaja infekcije
Prema poslednjim podacima, na Kosovu je još šest osoba preminulo od posledica koronavirusa, ukupan broj smrtnih slučajeva od početka epidemije je 1.456, saopštio je Nacionalni institut za javno zdravlje u Prištini. 
  • 24.01.2021
Vučić: Britanski soj koronavirusa otkriven u Srbiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je da je u Srbiji registrovan prvi slučaj novog, britanskog soja koronavirusa.

  • 24.01.2021
U Srbiji preminulo još 19 ljudi od posledica virusa
Prema poslednjim podacima, koronavirus je u Srbiji potvrđen kod još 1.483 osobe, a od posledica zaraze preminulo je 19 ljudi.
  • 23.01.2021
Preminule još tri osobe od posledica kovida na Kosovu
Na Kosovu su preminula još tri pacijenta od posledica kovida-19, registrovano je jоš 379 novih slučajeva zaraze, saopšteno je iz Nacionalnog instituta za javno zdravlje Kosova.
  • 23.01.2021
Kovid-19: U srpskim sredinama preminule dve osobe, 18 novoobolelih
Dve osobe su preminule od posledica korona virusa, a registrovano je 18 novih slučajeva zaraze u srpskim sredinama na Kosovu, saopštio je Krizni štab u Kosovskoj Mitrovici.
  • 23.01.2021