Vesti
Zdravlje

Austrijski vojnik Kfora ima koronavirus

Jedan austrijski vojnik u sastavu međunarodnih snaga Kfor na Kosovu razboleo se od koronavirusa, saopštilo je Ministarstvo odbrane Austrije, prenosi Tanjug.
Austrijski vojnik Kfora ima koronavirus
Ilustracija (Foto Pixabay.com)

Portparol Ministarstva Mihael Bauer rekao je agenciji APA da u austrijskom kontingentu ima jednog obolelog koji će u utorak ili sredu biti prebačen u Austriju.

Naveo je da njegovo prebacivanje čista mera predostrožnosti, jer je medicinsko snabdevanje u Austriji bolje nego na Kosovu.

Bauer je negirao da će sada svih oko 300 pripadnika austrijskog kontingenta pri Kforu biti testirano na koronavirus, dodajući da su sve osobe iz okruženja obolelog izolovane.

On je podsetio da je austrijska vojska ove nedelje u Austriju vratila sve vojnike iz međunarodnih misija koji pripadaju rizičnoj grupi. Ta mera se, kako je naveo, pokazala ispravnom, jer se sada u misijama nalaze samo još fizilčki spremni i mlađi vojnici, odnosno oni koji nemaju nikakva ranija obolenja.Ostale vesti

U srpskim sredinama zaraženo još šestoro pacijenata
Prema najnovijim podacima Kriznog štaba opštine Kosovska Mitrovica, u srpskim sredinma na Kosovu zabeleženo je još šest novih slučajeva koronavirusa. Tri lica su se oporavila.
  • 18.09.2020
Gračanica: Još jedno lice pozitivno na kovid-19
Prema najnovijim podacima Kriznog štaba, na teritoriji opštine Gračanica registrovan je još jedan pacijent kod koga je potvrđena infekcija kovid 19.
  • 18.09.2020
Uputstvo za one koji od sutra posle 18:00 ulaze u Srbiju
Vlada Srbije objavila je detaljno uputstvo, koje je potpisao ministar zdravlja Zlatibor Lončar, o tome šta treba da rade putnici koji u Srbiju ulaze sutra posle 18 sati.
  • 17.09.2020
U Srbiji preminule dve osobe, 82 novozaražena
U Srbiji je prema poslednjim podacima koronavirus zabeležen kod 82 osobe. Preminula su dva lica.
  • 17.09.2020
Na Kosovu preminule tri osobe, 43 nova slučaja
Na Kosovu su od posledica zaraze koronavirusom preminula još tri lica, pa je ukupan broj žrtava povećan na 607, saopštio je Nacionalni institut za javno zdravlje. Potvrđena su 43 nova slučaja zaraze.
  • 17.09.2020
Na Kosovu 76 novozaraženih
Na Kosovu je prema poslednjim podacima koronavirus potvrđen kod 76 osoba, preminula su tri lica.
  • 16.09.2020