Vesti
Zdravlje

Asocijacija kosovskih opština zahteva ukidanje policijskog časa

Predstavnici Asocijacije kosovskih opština (AKO) juče su na virtuelnom sastanaku sa v.d ministarkom zdravlja Dafinom Gedža i ministrom administracije lokalne uprave Eljbertom Krasnićijem zahtevali ukidanje policijskog časa.
Asocijacija kosovskih opština zahteva ukidanje policijskog časa
Ilustracija (Foto balcanicaucaso.org)

Osim toga, zatraženo je i ukidanje nošenja zaštitne maske kada je osoba sama, kao i omogućavanje okupljanja do 50 ljudi na otvorenom.

Izvršni direktor Asocijacije Kosovskih Opština Sazan Ibrahimi je dodao da su zatražili i povećanje procenta korišćenja prostorija u ugostiteljskim objektima jer se smanjuje broj slučajeva kovid-19.

On je rekao i da se u AKO nadaju "da ćemo narednih dana biti obavešteni o ispunjenosti zahteva opština".

Kosovska policija je juče napisala 403 kazne građanima koji nisu poštovali predviđene mere za sprečavanje širenja koronavirusa.Ostale vesti

Na Kosovu 14 novozaraženih, bez smrtnih ishoda
U većinski albanskim sredinama na Kosovu od 2.140 testiranih na kovid-19, pozitivna su još 14 građana. 
  • 20.10.2021
U Srbiji 58 preminulih, 7.745 novozaraženih

Prema najnovijim podacima, u centralnoj Srbiji je od posledica kovida-19 preminulo 58 pacijenata, pa je ukupan broj žrtava povećan na 9.272, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja covid19.rs.

  • 20.10.2021
Brnabić: Uvode se kovid propusnice za sve ugostiteljske objekte
Na sednici Kriznog štaba za suzbijanje pandemije koronavirusa odlučeno je da u Srbiji budu uvedene kovid propusnice u ugostitejskim objektima u zatvorenom prostoru. Ove mere važiće od 23. oktobra u 22 časa, rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić. 
  • 20.10.2021
Antonijević i Radomirović: Vakcinisani sa lakšom kliničkom slikom, 80 odsto hospitalizovanih nevakcinisano
Upravnica Kliničko bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici, specijalista infektolog dr Danica Radomirović i lekar zavoda za javno zdravlje, epidemiolog dr Aleksandar Antonijević za program Radio Kosovske Mitrovice govorili su o najnovijim epidemiološkim podacima, toku vakcinacije, i razlikama u kliničkoj slici između obolelih vakcinisanih i nevakcinisanih, a kojih je u ovom trenutku oko 80 odsto na bolničkom lečenju u odnosu na vakcinisane.
  • 20.10.2021
Gračanica: Na kovid pozitivne još četiri osobe

Na teritoriji opštine Gračanica u poslednja 24 sata koronavrisu je potvrđen kod još četiri osobe, saopšteno je iz ove lokalne samouprave.

  • 20.10.2021
U Srbiji još 7.664 nova slučaja koronavirusa

Prema najnovijim podacima, u centralnoj Srbiji je od posledica kovida-19 preminulo 57 pacijenata, pa je ukupan broj žrtava povećan na 9.214, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja covid19.rs.

  • 19.10.2021