Vesti
Zdravlje

Antonijević: Jedna osoba pozitivna na kovid 19

"Od 25 rezultata uzoraka koji su pristigli juče, u srpskim sredinama na KiM registrovan je jedan novi slučaj koronavirusa, dok je u poslednja 24 sata šest osoba izlečeno", saopštio je na konferenciji za medije epidemiolog gradskog Zavoda za javno zdravlje, Aleksandar Antonijević.
Antonijević: Jedna osoba pozitivna na kovid 19
Aleksandar Antonijević (Foto Kossev)

Antonijević je najavio i to da će se u narednom periodu, zbog smanjenja broja slučajeva indikovanih za testiranje na kovid, ona vršiti samo ponedeljkom, sredom i petkom.

Na severu Kosova poslednja 24 časa nema novoobolelih, dok su izlečene 4 osobe.

Izlečena je po jedna osoba iz Zvečana i Leposavića i dve iz Zubinog Potoka.

Po opštinama ukupan broj do sada registrovanih slučajeva izgleda ovako: Kosovska Mitrovica – 288, Zvečan – 154, Leposavić – 177, Zubin Potok – 109.

U srpskim sredinama južno od Ibra, od kada je prva infekcija registrovana tek u drugom talasu, obolelo je 245 osoba.

U poslednja 24 časa registrovana je jedna novoobolela osoba u Štrpcu, a iz iste opštine je i izlečeno jedno lice. Još jedna izlečena osoba iz sredina južno od Ibra je iz Prilužja.

U poslednja 24 sata nema smrtnih slučajeva.

Hospitalizovano je 25 PCR pozitivnih pacijenta, dok je 47 u samoizolaciji.

U Kliničko-bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici hospitalizovano je 21 lice, u KBC Dragiša Mišović 1 i u KC u Nišu još 3 pacijenta.

Od početka pandemije, odnosno od 12. marta, testirano je ukupno 4.894 osoba i registrovano je 973 slučajeva koronavirusa.

Od 18. juna registrovana su ukupno 72 aktivna slučaja i 863 izlečenih.

Zavod za javno zdavlje u Kosovskoj Mitrovici juče nije vršio testiranja, a čeka se na rezultate još 4 uzorka poslatih ranije.

Antonijević je danas najavio i to da će se, umesto ranije planiranog montažnog objekta, u blizini Infektivne klinike u Kosovskoj Mitrovici ipak izgraditi nova laboratorija za PCR testiranje. Antonijević kaže da je obišao radove i ocenio da je dinamika dobra. Izneo je očekivanje da bi laboratorija mogla da počne sa radom do kraja meseca.

Kako je ranije najavljeno, laboratoriju za PCR testiranje trebalo bi da finansira Kancelarija za Kosovo i Metohiju.Ostale vesti

U Srbiji 111 novozaraženih, preminulo jedno lice
Prema najnovijem preseku, koronavirusom u Srbiji su zaražene još 111 osobe. U poslednja 24 sata od posledica infekcije kovidom-19 preminula je jedna osoba.
  • 01.10.2020
Na Kosovu preminula dva lica, 43 novoobolela
Prema poslednjim podacima Nacionalnog instituta za javno zdravlje na Kosovu su koronavirusom zaražena još 43 lica. Dve osobe su preminule od posledica zaraze.
  • 01.10.2020
U Srbiji 72 novoobolela, nema preminulih
Prema najnovijem preseku, koronavirusom u Srbiji su zaražene još 72 osobe. U poslednja 24 sata nije bilo preminulih.
  • 30.09.2020
Na Kosovu 46 novozaraženih
Prema poslednjim podacima Nacionalnog instituta za javno zdravlje na Kosovu koronavirusom zaraženo je još 46 lica, bez smrtnih slučajeva.
  • 30.09.2020
U srpskim sredinama četiri nova slučaja koronavirusa

U srpskim sredinama na Kosovu, prema najnovijim podacima, četiri lica su novoinficirana, dok je zabeleženo osam slučajeva ozdravljenja, saopšteno je danas iz Kriznog štaba opštine Kosovska Mitrovica.

  • 30.09.2020
U Srbiji preminula jedna osoba, 65 novoinficiranih
U Srbiji je prema poslednjim podacima zaraženo 65 lica, preminula je jedan osoba od posledica koronavirusa, navodi se na sajtu covid19.rs.
  • 29.09.2020