Vesti
Zdravlje

Antonijević: Bez novozaraženih u srpskim sredinama

Trenutna epidemiološka situacija u većinski srpskim sredinama na Kosovu je jako dobra. Tokom jučerašnjeg dana testirana su 43 uzorka, pozitivnih nije bilo, kazao je za RTV Kim epidemiolog dr Aleksandar Antonijević iz Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici.

 

Antonijević: Bez novozaraženih u srpskim sredinama
Aleksanar Antonijević (Foto Kossev)

Epidemiolog Antonijević ističe da u poslednje tri nedelje broj testiranih, ali i pozitivnih opada.

"U proteklom periodu imamo zabležena od dva do tri slučaja koronavirusa, testiranja su vršena svakog drugog dana, bilo je maksimalno 50 uzoraka tokom testiranja, tako da je broj tetsiranih i pozitivnih u poslednje tri nedelje u padu. Tokom jučerašnjeg dana testirana su 43 pacijenta, pozitvnih nije bilo. Na lečenju je tokom jučerašnjeg dana bilo 13 pacijenata", kazao je dr Antonijević u telefonskoj izjavi za RTV Kim.

Vrlo je važno da se svi građani Kosova vakcinišu, kako bi se što pre vratili normalnom životu, poručio je dr Antonijević.

Od početka epidemije ukupno je testirano 20.187 lica, a kod 6.029 je potvrđeno prisustvo koronavirusa.

U srpskim sredinama na Kosovu, do sada je od posledica kovida-19 preminulo 148 osoba.Ostale vesti

U Srbiji od posledica kovida preminula još tri pacijenta
U poslednja 24 sata u centralnoj Srbiji su od posledica koronavirusa preminule tri osobe, pa je ukupan broj žrtava povećan na 7.013, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja covid19.rs.
  • 23.06.2021
Na Kosovu 20 novih slučajeva, preminula jedna osoba

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja u većinski albanskim sredinama na Kosovu na kovid-19 testirano je 1.891 lice, a infekcija je potvrđena kod 20 osoba.

  • 23.06.2021
Kosovo: Preminuo jedan pacijent, 18 novoobolelih
Prema poslednjim podacima Nacionalnog instituta za javno zdravlje u većinski albanskim sredinama na Kosovu na kovid-19 testirano je 1.963 lica, a infekcija je potvrđena kod 18 osoba. 
  • 22.06.2021
U Srbiji 72 nova slučaja koronavirusa, preminulo šest osoba

Prema najnovijim podacima, poslednja 24 sata u centralnoj Srbiji su od posledica koronavirusa preminulo šest osoba, pa je ukupan broj žrtava povećan na 7.010, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja covid19.rs.

  • 22.06.2021
SAD iznele plan za raspodelu 55 miliona vakcina, BiH i Кosovo dobijaju deo doza
Prema planu koji je objavila Bela kuća, deo od 55 miliona antikovid vakcina koje SAD doniraju zemljama u inostranstvu, dobiće i Kosovo i Bosna i Hercegovina, dok će većina doniranih doza biti upućena zemljama u Latinskoj Americi, Кaribima, Aziji i Africi, prenosi Glas Amerike.
  • 22.06.2021
Bez novoobolelih u srpskim sredinama na Kosovu

Prema najnovijim podacima, u srpskim sredinama na Kosovu nisu zabeleženi novi slučajevi obolelih od kovid-19, saopšteno je danas iz Kriznog štaba opštine Kosovska Mitrovica.

  • 22.06.2021