Vesti

Završni miting Srpske u Gračanici

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić poručio je sa završnog skupa G.I "Srpske" u Gračanici da Srbija "ne može biti dobra samo kad isplaćuje plate i penzije, a loša ako zamoli da izađu na izbore, kako bi dobili i međunarodnu verifikaciju, odnosno potvrdu za postojanje Zajednice srpskih opština".
 • 01.11.2013
 • 23:51 h
 • KIM
 • komentara:
 • pregleda: 1960
Završni miting Srpske u Gračanici
Aleksandar Vučić (Foto KIM)

Vučić je rekao da on neće pozivati narod za koga da glasa na predstojećim izborima ali oni sami mogu proceniti zbog koga je danas ovde došao. Vicepremijer je pozvao Srbe na Kosovu i Metohiji da budu odgovorni prema svojoj deci i svojoj budućnosti i da poštuju državu Srbiju i izađu na izbore.

"Mi moramo da vodimo pametniju politiku, nego što su vodili neki drugi. Sami na svetu ne možemo biti i to smo pokušali i nismo uspeli", ukazao je on.

Iako je ovo bila verska poseta, Vučić je prvo došao na miting, a potom obišao manastir. "Naredili su mi da odem prvo u manastir, jer je ovo verska poseta po njihovom. Ja ću otići posle, a oni neka rade šta hoće", poručio je Vučić i dodao da to ne radi "iz prkosa".

Na mitingu su prethodno govorili i ministar bez portfelja Aleksandar Vulin i ministar pravde Nikola Selaković.

Ministar bez portfelja pozvao je Srbe da izađu na lokalne izbore i da ne dozvole više nikad da Ibar deli Srbe na severne i južne, kao ni da gradonačelnik u Kosovskoj Mitrovici bude neko ko nije Srbin.

"Moramo izaći 3. novembra na izbore da bi oteli maksimum, da bi uzeli više nego što oni misle da zaslužujemo i da možemo da dobijemo", poručio je Vulin.

Vulin je rekao da nigde kao na Kosovu ne zvuče reči sprske himne "Bože pravde". Tom prilikom Vulin je zatražio pravdu za sve koji su na Kosovu stradali, ali i ono što imaju građani Evrope.

Takođe je zapitao Srbe koji pozivaju na bojkot izbora zašto onda primaju platu od onih koje nazivaju izdajnicima.

Ministar pravde Nikola Selaković pozvao je Srbe sa Kosova da u što većem broju izađu na izbore 3. novembra i glasaju za Građanski inicijativu "Srpska". Tom prilikom je naglasio: "Recite svima da ko nije za srpsku, nije ni za Srbiju".

"3. novembar je jedinstvena prilika da omogućimo sve ono što smo treškom mukom, sa dosta energije i napora, radili u nekoliko prethodnih meseci - da sprečimo da vidimo i poslednje Srbe da odlaze sa Kosova i Metohije", poručio je Selaković.

Na mitingu kome je prisustvovalo nekoliko hiljada građana koji su došli iz različitih delova Kosova, govorili su i kandiat za gradonačelnika Gračanice Branimir Stojanović, predsednik Srpske Vladeta Kostić, poslanik SPS-a Zvonimir Stević, kao i kandidat za gradonačelnika Leposavića.

Okupljeni su tokom mitinga nosili zastave Srbije, parole podrške "Srpskoj", ali su i uzvikivali "Vučiću Srbine, Vuline Srbije, Srbija, Kosovo je Srbija".

Tokom mitinga bili su prisutni pripadnici , EULEKS-a, kao i kosovske policije.
Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
 • 14.10.2017