Vesti

Zatvorena srpska ambulanta u Lipljanu

Ambulanta Doma zdravlja u Lipljanu , koja radi po sistemu Republike Srbije je zatvorena, zbog problema sa plaćanjem kirije, saznaje Radio KIM. To je bila jedina zdravstvena ustanova koju su Srbi i ostali osiguranici zdravstvenog sistema Srbije mogli da koriste u ovom gradu.
Zatvorena srpska ambulanta u Lipljanu
Ulaz u nekadašnju ambulantu u Lipljanu (Foto arhiva KIM)

Kontejneri koji su služili kao improvizovana ambulanta, smešteni su u privatnom dvorištu. Zbog neslaganja oko plaćanja kirije, vlasnik poseda je lekarima i osoblju zabranio dolazak na svoj privatni posed.

Od 1999. godine Ambulanta je radila u privatnim kućama, jer su isterani iz zgrade u koju su do tada koristili.

“Ovo što se deslo je strašno, ne znamo šta će se desiti sa ljudima kojima je potrebno svakodnevno lečenje. Iskreno se nadamo brzom rešenju problema“, izjavio je meštanin Lipljana Siniša Mitrović.

Radio KIM nije uspeo da stupi u kontakt sa vlasnikom imanja gde je privremeno smešten Dom zdravlja u Lipljanu, kao ni sa nadležnima iz opštinskih struktura. Predsednik Kosovskog okruga i šef biroa Kancelarije za Kosovo i Metohiju, službeno su odsutni i o ovom problemu govoriće nakon povratka iz Beograda.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017