Vesti

Zatraženo da se Slavoljub Jović brani sa slobode

Nekoliko desetina građana Kosovske Mitrovice i Zvečana protestovalo je danas u mestu Rudare, na delu magistralnog puta ka Leposaviću na severu Kosova, zbog hapšenja Slavoljuba Jovića, osumnjičenog za pokušaj ubistva vojnika KFOR-a.
 • 20.11.2012
 • 20:02 h
 • izvor: Beta
 • komentara:
 • pregleda: 1071
Zatraženo da se Slavoljub Jović brani sa slobode
Kosovska Mitrovica (Foto arhiva KIM)

Jović je uhapšen 31. oktobra i određen mu je jednomesečni pritvor u Kraljevu, a tereti se za pokušaj ubistva vojnika KFOR-a u junu u Zvečanu.

Predsednik Srpskog nacionalnog veća Kosovske Mitrovice i brat uhapšenog Nebojša Jović rekao je da je cilj protesta da se od države Srbije zatraži da se Slavoljub Jović pusti da se brani sa slobode.

"Postoji i više nego dovoljan razlog za to", rekao je Jović i pozvao direktora vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandra Vulina da se odredi prema hapšenju Slavoljuba Jovića.

On je ocenio da bi se usvajanjem zahteva da se Jović brani sa slobode vratili mir i stabilnost na prostor severnog Kosova i vera da država Srbija nije svojim građanima okrenula leđa.

"Opominjem državu Srbiju da se dozove pameti, jer dok Albanci i Hrvati od kriminalaca prave patriote, država Srbija od patriota pravi kriminalce", rekao je Jović.

Protest je trajao jedan sat i protekao je mirno.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
 • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018