Zaseoci u Janjevu potpuno blokirani snegom

Ljudi koji žive u zaseocima Okosnice i Golemi las u Janjevu kod Lipljana, zbog snega koji je napadao, potpuno su blokirani već nekoliko dana, saznaje KIM radio.

Podeli ovaj članak sa:


Meštani Janjeva KIM radiju su kazali da su ekipe za čišćenje snega, ove godine u Janjevo dolazile samo dva puta, a do zaseoka Okosnice i Golemi las, zbog nepristupačnosti terena, nijednom.

Prema rečima Nikole Brkića iz Janjeva ljudima koji žive u zabitim delovima ovog sela ponestala je hrana, a zbog neočišćenih puteva oni ne mogu da izađu odatle kako bi se snabdeli osnovnim životnim namirnicama.

“Najteža situacija je u Okosnici, tu živi jedna porodica koja se bavi stočarstvom. Imaju oko 300 ovaca i koza i oko dvadesetak krava i konja. Oni su odsečeni od sveta, ponestala im je hrana za životinje. Ukoliko im neko ne pritekne u pomoć i nekom teškom mehanizacijom ne očisti sneg, životinje će im uginuti od gladi”, kaže Brkić.

Brikić kaže da su se za pomoć obratili kriznom štabu opštine Lipljan i Kosovskim bezbednosnim snagama, ali da su od njih dobili samo obećanja.

Meštani Janjeva apeluju na sve koji mogu da im izađu u susret, da pošalju ekipu opremljenu za čišćenje snega kako bi se raščistile ulice do zabitih delova ovog sela.

Janjevo je selo u opštini Lipljan u kome živi mala zajednica kosovskih Hrvata. Pre 1999. godine bilo ih je oko 5000 , a danas ih je ostalo još oko 200.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane