Vesti

Zapaljena dva automobila na severu Kosova

Nepoznati počinioci zapalili su predhodne noći dva automobila na severu Kosova, jedan u Kosovskoj Mitrovici a drugi u Zvečanu, saznaje KIM radio.
 • 20.11.2012
 • 19:06 h
 • izvor: KIM
 • komentara:
 • pregleda: 926
Zapaljena dva automobila na severu Kosova
Kosovska Mitrovica (Foto arhiv KIM)

Na automobilima je pričinjena znatna materijalna šteta, ali povređenih nije bilo, kazao je KIM radiju regionalni direktor Policije Kosova Ergin Medić.

Prema Medićevim rečima u Sutjeskoj ulici u Kosovskoj Mitrovici zapaljeno je putničko vozilo marke “citroen C5” subotičkih registarskih oznaka i tom prilikom oštećeno je još jedno vozilo. Drugi incident dogodio se rano jutros u Zvečanu.

Vlasnici zapaljenih automobila su Srbi, a Medić zbog istrage nije mogao da saopšti njihov identitet.

“Vlasnici automobila su osobe čije je prebivalište na severu Kosova. Policija je izvršila uviđaj i na licu mesta nađeni su određeni predmeti i tragovi krivičnog dela. Oba slučaja su okarakterisana kao izazivanje opšte opasnosti”, kazao je Medić.

Medić je dodao da policija ima određene informacije o motivima izvršenja krivičnih dela, ali da u cilju istrage ne može da otkrije više detalja.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
 • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018