Zaobilazni putevi na severu Kosova neprohodni

Na severu Kosova od jutros potpuno neprohodni alternativni putevi Zvečan-Novi Pazar preko Banjske i Rudine i put Leposavić-Novi Pazar preko Tresave. Zbog nedostatka mazuta, oko 600 studenata bez grejanja u studentskom centru. U Kosovskoj Mitrovici na snazi restrikcije struje.

Podeli ovaj članak sa:
  • Foto KIM radio

Na regionalnom putu kod sela Izvore jedno putničko vozilo sa četiri putnika noćas je na dest minuta bilo potpuno zavejano. Policija je reagovala i prevezla ih do Zvečana.

Prema rečima zamenika regionalnog direktora Kosovske policije Ergina Medića, magistralni putevi su za sada prohodni.

Kako javlja dopisnik KIM radija, gradska toplona u Kosovskoj Mitrovici ostala je bez mazuta zbog čega su od petka bez grejanja studentski centar, osnovne i srednje škole, fakulteti i jedan deo stambenih zgrada.

U stuidentskim domovima u Kosovskoj Mitrovici bez grejanja je oko 600 studenata.

Upravnik toplane Vaso Jelić rekao je da je zbog loših vremenskih uslova nemoguće dopremiti mazut iz centralne Srbije.

Na severu Kosova zbog velike potrošnje električne energije, na snazi su jednočasovne restrikcije struje koje se ponavljaju na svaka dva sata.

Nadležni u elektrodistribuciji u Kosovskoj Mitrovici saopštili su da će u toku dana pojačati restrikcije ukoliko ne dođe do smanjenja potrošnje struje.

Sve osnovne i srednje škole na severu Kosova neće raditi do 10. februara. Do petka neće raditi ni predškolska ustanova „Danica Jaramaz“ u Kosovskoj Mitrovici. Obdanište radi, ali iz ove ustanove apeluju na roditelje da, ukoliko imaju alternativu za čuvanje dece, izbegavaju da dovode decu jer zbog slabijeg grejanja.

Otkazani su ispitni rokovi na svim fakultetima Prištinskog univerziteta  u Kosovskoj Mitrovici, a novi raspored ispita svaki fakultet će zasebno objaviti na svom sajtu.

Kosmetprevoz je redukovao broj polazaka ka centralnoj Srbiji, tako da ovih dana na liniji Kosovska Mitrovica-Beograd saobraća samo jedan autobus sa polaskom u 11 sati i 45 minuta.

Voz na relacijai Kraljevo-Zvečan prevozi putnike dva puta dnevno, ali sa višesatnim zakašnjenjima.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane