Vesti

Zahtev za prekid radova na izgradnji parka u Čaglavici

Mesni odbor Čaglavice, u zahtevu koji je potpisao predsednik Goran Stanković, a koji je dostavljen Opštini Gračanica traži da se prekinu radovi na izgradnji parka kod stadiona u Čaglavici.
 • 24.09.2012
 • 02:53 h > 03:07 h
 • izvor: KIM
 • komentara:
 • pregleda: 1869
Zahtev za prekid radova na izgradnji parka u Čaglavici
Izgradnja parka u Čaglavici (Foto KIM)

Mesni odbor u zahtevu koji je dostavljen i KIM radiju navodi da nikada opštini nije podnet zahtev za izgradnju parka na tom mestu u Čaglavici već je traženo da se tu podigne dečiji park.

U obrazloženju se dalje kaže da park koji se trenutno gradi u Čaglavici po izgledu ne liči na park za decu i zato od opštine traži da se izvrši rekonstrukcija ovog parka tako što će se ukloniti „sve što je od betona i peska, posejati trava, ograditi i postaviti rekviziti za igru“.

Na pitanje novinara da li su radovi na izgradnji parka u Čaglavici već prekinuti, gradonačelnik Gračanice Bojan Stojanović kaže:

„Ta vest nije tačna. U Čaglavici za par dana počinje izgradnja kanalizacione mreže, počinju i radovi na renoviranju škole. Iduće godine budžetom je predviđen i  završetak radova na obdaništu u Čaglavici. Radićemo i jednu zaobilaznicu, jedan put koji nije asfaltriran i koji od kružnog toka zaobilazi glavnu magistralu u Čaglavici“, kazao je Stojanović.

Opština Gračanica je na zahtev Mesnog odbora, čiji je predsednik Nebojša Marković, počela početkom septembra da realizuje projekat izgradnje parka u Čaglavici, koji se finansira sredstvima USAID-DEMI programa. Park  se gradi u centru sela, pored sportskog igrališta, na površini od 2.000 metara kvadratnih. Bilo je planirano da radovi na izgradnji parka budu završeni do polovine septembra.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
 • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018