Vesti

Zabrana korišćenja srpskih tablica kosovskih gradova

Vlada Kosova od danas zabranjuje upravljanje vozilima sa registarskim oznakama MUP-a Srbije čija početna slova označavaju imena kosovskih gradova. Policija u Gračanici spemna da spovede odluku.
 • 01.06.2012
 • 20:55 h
 • Tanjug
 • komentara:
 • pregleda: 2580
Zabrana korišćenja srpskih tablica kosovskih gradova
(Foto Tanjug)

Saopšteno je da će policija oduzimati vozila koja nisu preregistrovana na kosovske tablice.

"Vozila mogu biti u saobraćaju jedino sa tablicama RKS ili KS. Onima koji budu koristili stare ili nove srpske tablice oduzeće se vozilo, a oni će biti predati sudiji za prekršaje i neće im se dozvoljavati kretanje po Kosovu", kazao je ranije ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi.

Rok za preregistraciju vozila bio je do 31. decembra prošle godine, ali je produžen do prvog juna. Iz MUP-a Kosova je saopšteno da je odluka rezultat dijaloga pregovaračkih timova u Briselu.

Šef beogradskog tima u dijalogu sa Prištinom Borislav Stefanović rekao da je reč o jednostranom aktu Prištine, mimo dogovorenog u Briselu.

Na centralnom Kosovu bez starih tablica

Na putevima na centralnom Kosovu od jutros nema vozila sa registarskim tablicama MUP-a Srbije, čija početna slova označavaju imena kosovskih gradova.

Komandir policijske stanice u Gračanici Bratislav Trajković KIM radiju je kazao da policajci iz te stanice u svojim redovnim patorolama na putevima opštine Gračanica nisu primetili vozila sa starim regisarskim oznakama.

“Ukoliko budu primećeni, policija će delovati preventivno i iz saobraćaja isključivati sva vozila sa starim registarskim oznakama”, kazao je Trajković.

On je povodom jutrošnjih incidenata na severu Kosova kazao da je situacija južno od Ibra mirna i da očekuje da tako i ostane.
Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
 • 14.10.2017