Vesti

Z. Stević: Vladajuća koalicija u Leposaviću nije ugrožena

Državni sekretar Ministarstva za KiM i član Predsedništva SPS Zvonko Stević ocenjuje da podrška socijalista referendumu u Leposaviću neće dovesti u pitanje vladajuću koaliciju sa DS u ovoj opštini, niti će uticati na saradnju u Vladi Srbije.
 • 05.01.2012
 • 21:53 h
 • izvor: Danas
 • komentara:
 • pregleda: 1992
Z. Stević: Vladajuća koalicija u Leposaviću nije ugrožena
Zvonimir Stević (Foto Tanjug)

Stević za list Danas kaže da stav SPS u Leposaviću održava mišljenje srpskog naroda na severu KiM, kojem bi trebalo da se prikloni i njihov koalicioni partner. Na pitanje da li je referendum štetan po srpske nacionalne i državne interese, Stević odgovara da „narod ima pravo na izjašnjavanje na lokalnom nivou u vezi s pitanjima koja se tiču uslova života, ali da referendumsko pitanje prevazilazi te okvire i da imajući u vidu da se unapred zna opredeljenje naroda, referendum neće doprineti smirivanju situacije”.

Skupština opštine Leposavić odlučila je juče da se i u toj opštini 15. februara održi referendum na kome će se građani izjasniti o prihvatanju prištinskih institucija na severu Pokrajine. Sednici nisu prisustvovali odbornici vladajuće Demokratske stranke koji su u Leposaviću u koaliciji sa SPS-om i PUPS-om.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
 • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018