Vesti

Ž. Joksimović: RTK 2 - istina bez pardona

Direktor drugog programa Radio televizije Kosova (RTK) Žarko Joksimović kaže da će misija tog kanala na srpskom jeziku biti “Istina bez pardona”.
 • 12.09.2012
 • 23:56 h
 • izvor: Kontakt plus radio
 • komentara:
 • pregleda: 1400
Ž. Joksimović: RTK 2 - istina bez pardona
Žarko Joksimović (Foto KIM)

Joksimović, kojeg je Bord RTK pre nekoliko dana imenovao za direktora drugog programa, kaže za Kontakt Plus da je cilj da se stvori informativni program koji će rado gledati svi koji žive na Kosovu bez obzira na naciju i veru.

“To smatram važnim zadatkom pošto mislim da se mnogo toga skriva i od Srba i od Albanaca. Misija ovog kanala bila bi -  istina bez pardona. Ostali segmenti biće u funkciji očuvanja duhovnog i nacionalnog identiteta kosovskih Srba”, rekao je Joksimović.

Joksimović, koji je bio dugogodišnji novinar RTV Priština, kaže da je o detaljima funkcionisanja nove televizije rano govoriti.

"Niko nema razloga da se plaši ovog kanala bez obzira na još uvek veliko nepoverenje među Srbima i Albancima. Objektivan, profesionalan program može biti u funkciji boljeg razumevanja zajednica”, kazao je Joksimović.

Kada će početi emitovanje programa u okviru drugog programa RTK još uvek se ne zna kaže Joksimović, i dodaje da bi to trebalo da se dogodi nakon što bude izvršena digitalizacija postojećeg javnog servisa na Kosovu.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
 • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018