Vulin u Leposaviću: 3. novembra “Svesrpski izbori”

“Lokalni izbori raspisani za 3. Novembar su svesrpski izbori na kojima Srbi u pokrajini odlučuju da li su za to da Srbija opstane na ovom području, a Priština nastoji da smanji broj srpskih glasača i onemogući Srbima da glasaju”, rekao je Aleksandar Vulin u Leposaviću.

Podeli ovaj članak sa:
  • Foto Tanjug

Ministar bez portfelja zadužen za KiM je rekao da je za kosovske lokalne izbore predato oko 40.000 prijava interno raseljenih lica, uz ocenu da se sada pokazuje da je Priština najveća smetnja izlasku Srba na izbore i da ne želi da Srbi glasaju.
 
"Mi jesmo u pravu što izlazimo na izbore. Da nismo, Priština bi to itekako pozdravila i dočekala sa obe ruke. Priština je i ovim dokazala da želi zemlju a ne ljude. Ona ne želi da Srbi glasaju, ona ne želi da oni koji su proterani počnu da se vraćaju. Glasanje interno raseljenih, pogotovo tamo gde više ne žive i gde su Srbi ostali u zaista malom broju jeste naš način da poništimo rezultate etničkog čišćenja", podvukao je Vulin.

"Imamo puno primedbi na Centralnu izbornu komisiju (CIK), u kojoj još uvek nemamo svog predstavnika i očekujemo od međunarodne zajednice da nam omogući ravnopravno predstavljanje naše liste. Nezvanično mogu da kažem da postoji intencija da se smanji mogućnost Srbima da glasaju na ovim izborima,protiv čega ćemo se boriti", kazao je Vulin povodom odbacivanja prijava srpskih glasača i još jednom pozvao Srbe da izađu na predstojeće izbore.

Vulin je rekao da ovo nisu izbori samo za lokalnu samoupravu i da ih država Srbija doživljava kao izbore za Zajednicu srpskih opština(ZSO) koja će se formirati odmah nakon konstiuisanja opština gde su Srbi u većini.

“Ovo je referendum na kome se Srbi na KiM odlučuju za vrlo jednostavno pitanje – da li ste za to da država Srbija ostane i opstane i da imate neprekinute i od celog sveta prihvaćene i priznate veze sa državom Srbijom ili niste. Glasate za srpsku ili ne glasate za srpsku, to je jedino pitanje na ovim izborima”, rekao je Vulin.

Vulin je danas u Leposaviću prisustvovao potpisivanju ugovora sa predsednicima 14 opština sa KiM o raspodeli pokretnih sredstava za razvoj poljoprivrede u pokrajini.

U pitanju su sredstva Direkcije za imovinu Vlade Republike Srbije koja do sada država nije na adekvatan način koristila. Vrednost donacije koja je podeljena kako Srbima na severu KiM , tako i Srbima koji žive južno od Ibra je 13,5 miliona dinara.

Grad Novi Sad organizovao je prevoz opreme i pružio logističku podršku.

Gradonačelnik Novog Sada i predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke Novi Sad Miloš Vučević rekao je da su članovi delegacije Novog Sada svoj boravak u pokrajini iskoristili da obiđu nekoliko opština i pozovu Srbe da masovno izađu na izbore 3.novembra. On je istakao da je veoma bitno da Srbi pobede u što vise opština na teritoriji Kosova i Metohije.


Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane