Vesti

Vulin u Gračanici: Ostanite u inat svemu

„Molim se za mir ovog naroda, da ne napuste nadu, da ne napuste svoju Srbiju, da ne napuste Kosovo i Metohiju, da ostanu tu gde jesu i da se izbore sa nedaćama koje su pred njima“, poručio je u Gračanici Aleksandar Vulin.
 • 05.05.2013
 • 19:21 h > 20:33 h
 • KIM
 • komentara:
 • pregleda: 1406
Vulin u Gračanici: Ostanite u inat svemu
Aleksandar Vulin (foto KIM)

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju u ostavci, Aleksandar Vulin, prisustvovao je sinoć u Gračanici prazničnoj liturgiji.

U izjavi za Radio KIM on je poručio je da se nada da će život na Kosovu biti pravedniji i „da će se živeti više u skladu sa onim kakvi smo bili i možda onakvim kakvi bi trebalo da budemo, a još uvek nismo“.

On je kazao da će nade imati onoliko koliko bude bilo Srba na Kosovu i koliko oni uspeju da se saberu i da ostanu, kako je kazao, „u inat svemu“.

„Molio sam se večeras za mir ovog naroda, za dobro ovom narodu, za to da ostanu ovde i da se ne pomeraju jer se nisu pomerali ni pred većim nedaćama, pa ne želim da se to desi ni sada. Da traju, da ne budemo poslednji, da ne zatvorimo vrata za sobom, da ne ugasimo svetlo, da se rađaju više nego što su se rađali. Želim da svojim primerom nadahnu i mnoge druge kojima je teško, da se ne dele, da liče na sebe i da budu onakvi kakvi su bili i da neko sutra želi da bude baš kao što su oni danas“, kazao je Vulin.

On je srpskom narodu na Kosovu poručio da ne napuste nadu, da ne napuste svoju Srbiju, da ne napuste Kosovo i Metohiju i da ostanu tu gde jesu kako bi se izborili sa nedaćama koje su pred njima, dodajući da nisu sami.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
 • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
 • 05.09.2017