Vesti

Vulin: Jedinstvena srpska lista donosi pobedu

Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin izjavio je da će se jedinstvenom srpskom listom ostvariti apsolutna pobeda u svim opštinama gde su Srbi većina.
 • 08.08.2013
 • 22:20 h
 • izvor: Tanjug
 • komentara:
 • pregleda: 1333
Vulin: Jedinstvena srpska lista donosi pobedu
Aleksandar Vulin (Foto KIM)

"Priština se plaši šta će se dogoditi ako Srbi budu imali svog gradonačelnika, šefa policije, tužioca i ako to budu njihovi istinski predstavnici", rekao je Vulin.

On je dodao da pritisci sa kojima se suočavamo zbog želje za formiranje jedinstvene srpske liste za lokalne izbore na KiM samo pokazuju da je to ispravan odgovor na trenutnu situaciju.

“Priština, kao i neki iz međunarodne zajednice, nisu naklonjeni ideji da Srbi budu moćni i uticajni na KiM”, kazao je Vulin.

Priština je smatrala da na glasačkim listićima i drugom izbornom materijalu treba da stoji grb nekakve države Kosovo.

“To je za nas neprihvatljivo. Zato postoji OEBS, čija uloga će za organizovanje izbora biti presudna, kako izbori ne bi predstavljali legalizaciju etničkog čišćenja”, naglasio je Vulin.

Vulin smatra da svi iz Kancelarije moraju da budu više na KiM, u ovom teškom periodu koji je ponekad i zastrašujući.

Vulin čestitao ramazanski Bajram

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin je, u svoje ime i ime kancelarije za KiM, čestitao svim pripadnicima Islamske zajednice ramazanski Bajram.

„Srdačno čestitam svim pripadnicima Islamske veroispovesti ramazanski Bajram, u želji da ovaj veliki verski praznik donese duhovni mir i radost“, kazao je Vulin.

Vulin je rekao da se nada da će se plemenita osećanja, koja zrače iz ovog velikog praznika, preneti na sve ljude dobre volje a posebno na komšije drugih veroispovesti sa kojima muslimani, na ovim prostorima, već vekovima dele istu sudbinu.

“Siguran sam da će Islamska zajednica, u skladu sa osnovnim principima svoje religije, nastaviti da šire duh ljubavi, mira i tolerancije, koji nam je više nego ikada potreban”.

Vulin je istakao da ove vrednosi svojom trajnošću prkose mnogim izazovima i da samo sa njima možemo graditi budćnost.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
 • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018