Vesti
Vreme

Vreme promenljivo, mogući pljuskovi

Za subotu se predviđa učestalo oblačno vreme sa sunčanim intervalima, mogući su lokalni pljuskovi, praćeni udarima groma i gradom.
Vreme promenljivo, mogući pljuskovi
Ilustracija (Foto Kim)

Trenutna vlažnost vazduha iznosi 96%, dok je vazdušni pritisak 1.018 mBara.

Očekuje se da će se minimalne temperature kretati između 10 i 12 stepeni Celzijusa, dok će se maksimalna dnevna kretati između 21 i 24 stepena.

Duvaće vetar jugoistočnog smera brzinom od 1-9 m/s.

Slične vremenske rilike prognoziraju se i za nedelju. Do kraja maja, ali i početkom juna vreme bez bitnije promene. Sparno uz česte pljuskove, povremeno i obilnije.

Usled očekivane biometeorološke situacije oprez se savetuje srčanim bolesnicima, kao i osobama sa disajnim problemima. Meteoropatske reakcije u vidu glavobolјe, bolova u mišićima i pada koncentracije će u drugom delu dana biti u pojačanju. Preporučuje se posebna pažnja u saobraćaju.Ostale vesti

Nestabilno i toplo

Oblačno i kišovito vreme prognozira se na centralnom Kosovu u prvom delu dana, popodne će doći do razvedravanja pa se očekuju i sunčani periodi.

  • 21.09.2023
Maglovito jutro, uglavnom sunčan dan
Nakon svežeg i mestimično maglovitog jutra, pred nama je pretežno sunčana sreda sa malom verovatnoćom za padavine.
  • 20.09.2023
Promenljivo oblačno, posle podne kiša
Nakon svežeg jutra na centralnom Kosovu tokom dana će biti toplo uz smenu oblaka i sunca, popodne se očekuje kiša i pljuskovi sa grmljavinom. 
  • 19.09.2023
Pretežno sunčano
Nakon svežeg jutra praćenog sumaglicom i maglom, prvi dan radne nedelje obeležiće pretežno sunčano i toplo vreme.
  • 18.09.2023
Promenljivo oblačno, moguća kiša
Na centralnom Kosovu se očekuje smena sunca i oblaka. U popodnevnim i večernjim satima očekuje se naoblačenje koje će u pojedinim predelima doneti kišu.
  • 17.09.2023
Uglavnom sunčano, u pojedinim krajevima moguća kiša
Za subotu se predviđa uglavnom sunčano, povremeno uz naoblačenje što će u pojedinim delovima Kosova dovesti i do kratkotrajnih pljuskova praćenih grmljavinom, posebno u popodnevnim i večernjim satima.
  • 16.09.2023