Vesti
Vreme

Vodostaj reke Ibar u porastu

Usled padavina koje su pogodile teritoriju celog Kosova, primetan je povećan vodostaj Ibra koji se izlio iz svog korita, poplavivši priobalna područja.
Vodostaj reke Ibar u porastu
Nabujali Ibar (Foto Kosova Press)

Nabujala reka sa sobom nosi različit otpad, kao i velike balvane koji predstavljaju pretnju po mostove duž toka reke Ibar. Nadležne službe često su na terenu kako bi sprečile oštećenja mostova.

"Redovno čistimo betonske mostove na reci Ibar. Tu svakodnevno pratimo situaciju i uvek smo na terenu. Naše ekipe uklanjaju nagomilane balvane koje bujica nanese oko stubova mosta", istakao je u telefonskom razgovoru za KosovaPress Aleksandar Miletić, iz JP direkcija za građevinsko zemljište.

Podsećanja radi nabujala reka Ibar je pre dve nedelje srušila most u selu Gornji Krnjin.Ostale vesti

Promenljivo i nestabilno
Prema prognozama metereologa danas će na centralnom Kosovu preovlađivati promenljivo vreme praćeno smenom sunca i oblaka. Očekuje se pojava pljuskova sa grmljavinom u toku dana. Nisu isključene padavine u vidu grada.
  • 17.05.2022
Sunčano i toplije
Na centralnom Kosovu će tokom dana preovladavati sunčano i toplije vreme uz povremenu, ne preteranu, oblačnost.
  • 16.05.2022
Smena sunca i oblaka
Na centralnom Kosovu će danas preovlađivati promenljivo vreme. Nakon umereno oblačnog jutra sa temperaturom do 12 stepeni, sledi pojava dugotrajnih sunčanih intervala. Ponegde moguća slaba kiša.
  • 15.05.2022
Sunce, naoblačenje tokom noći

U Prištini i okolini se danas očekuje pretežno vedro i sunčano vreme.

  • 14.05.2022
Uglavnom sunčano. Temperature letnje
Očekuje nas pretežno sunčan i natprosečno topao dan. Posle podne u planinskim predelima, a tokom naredne noći i u ostalim krajevima uz promenljivu oblačnost ponegde će biti kratkotrajne kiše ili pljuskova.
  • 13.05.2022
Još toplije
Očekuje nas pretežno sunčan i još topliji dan, sa temperaturom do 27 stepeni.
  • 12.05.2022