Vesti
Vreme

Upozorenje: Slede dva izuzetno vruća dana

Republički hidrometeorološki zavod Srbije je na svom sajtu postavio upozorenje na ekstremno visoke temperature koje se odnosi na dane pred nama.
Upozorenje: Slede dva izuzetno vruća dana
Ilustracija (Foto Pixabay)

Upozorenje je izdato za 29.6. i 30.6. (utorak i sreda) zbog veoma visokih temperatura, koje će ići i do 40 stepeni. Za te dane "upaljen" je narandžasti meteo-alarm.

Za utorak se prognozira da najniža temperatura bude od 14 do 23 C, a najviša od 35 do 38 C, saopštio je RHMZS. Još toplija će biti sreda, sa maksimalnom dnevnom temperaturom koja može dostići i 40 stepeni celzijusa u nekim mestima.

Ovakve vremenske prilike ne pogoduju hroničnim bolesnicima, osobama pod terapijom, medicinskom kontrolom ni meteoropatama. Nadležni podsećaju da, sa druge strane, predstavljaju idealne uslove za pojavu šumskih i drugih požara, a može biti i smenji u isporuci električne energije i problema u saobraćaju.

U četvrtak se očekuje osveženje i pad temperature za pet do osam stepeni, a zatim će se do kraja perioda najviše vrednosti uglavnom kretati od 27 do 30 C, uz promenljivu oblačnost i sporadičnu pojavu kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom.Ostale vesti

Sunčano i toplo tokom cele nedelje
Na Kosovu će prema podacima Hidrometerološkog zavoda tokom cele nedelje preovladavati sunčano i toplo vreme. Maksimalna dnevna temperatura dostićiće 36 podeljak na Celzijusovoj skali.
  • 26.07.2021
Sunčano, temperatura do 31 stepen

Prema podacima Hidrometerološkog zavoda na Kosovu će u nedelju preovladavati sunčano vreme.

  • 25.07.2021
Smena sunca i oblaka, do 29 stepeni
Prvog dana vikend na Kosovu se prognozira umereno oblačno vreme sa dužim sunčanim intervalima. Od nedelje porast dnevne temperature. 
  • 24.07.2021
Pretežno sunčano, do 29 stepeni
Poslednjeg radnog dana vreme bez promene, biće pretežno sunčano i toplo.
  • 23.07.2021
Sunčano i toplo

Pred nama je pretežno sunčan i prijatno topao dan. Najviša dnevna temperatura do 26 stepeni.

  • 22.07.2021
Pretežno sunčano, do 26 stepeni

Prema prognozi Hidrometeorološkog intituta građane centralnog Kosova danas očekuje pretežno sunčano i prijatno toplo vreme.

  • 21.07.2021