Vesti
Vreme

Upozorenje: Slede dva izuzetno vruća dana

Republički hidrometeorološki zavod Srbije je na svom sajtu postavio upozorenje na ekstremno visoke temperature koje se odnosi na dane pred nama.
Upozorenje: Slede dva izuzetno vruća dana
Ilustracija (Foto Pixabay)

Upozorenje je izdato za 29.6. i 30.6. (utorak i sreda) zbog veoma visokih temperatura, koje će ići i do 40 stepeni. Za te dane "upaljen" je narandžasti meteo-alarm.

Za utorak se prognozira da najniža temperatura bude od 14 do 23 C, a najviša od 35 do 38 C, saopštio je RHMZS. Još toplija će biti sreda, sa maksimalnom dnevnom temperaturom koja može dostići i 40 stepeni celzijusa u nekim mestima.

Ovakve vremenske prilike ne pogoduju hroničnim bolesnicima, osobama pod terapijom, medicinskom kontrolom ni meteoropatama. Nadležni podsećaju da, sa druge strane, predstavljaju idealne uslove za pojavu šumskih i drugih požara, a može biti i smenji u isporuci električne energije i problema u saobraćaju.

U četvrtak se očekuje osveženje i pad temperature za pet do osam stepeni, a zatim će se do kraja perioda najviše vrednosti uglavnom kretati od 27 do 30 C, uz promenljivu oblačnost i sporadičnu pojavu kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom.Ostale vesti

Umereno oblačno, do 19 stepeni
Poslednjeg radnog dana u većini krajeva na Kosovu biće umereno oblačno vreme, sa povremenim sunčanim intervalima.
  • 22.10.2021
Jutro hladno, tokom dana sunčano
I danas će se zadržati sunčano vreme. U pojedinim krajevima Kosova biće umereno oblačno. 
  • 21.10.2021
Sunčano, do 20 stepeni
Na Kosovu će, nakon hladnog jutra, tokom dana preovladavati sunčano i toplo vreme.
  • 20.10.2021
Sunčano vreme

Nakon svežeg jutra na Kosovu se danas očekuje vedro i sunčano vreme, najavljuju meteorolozi.

  • 19.10.2021
Poboljšanje vremena, ove nedelje toplije
Narednu nedelju će pratiti lepo vreme i relativno bez padavina. Ova meteorološka situacija dolazi kao rezultat jakih vazdušnih masa sa visokim atmosferskim pritiskom. Ujutro se u nizinama prognozira magla, kao posljedica smanjenja minimalnih temperatura (radijacijska magla), dok se tokom dana predviđa povećanje maksimalnih temperatura.
  • 18.10.2021
Oblačno uz povremene sunčane intervale
Na Kosovu će danas preovlađivati oblačno vreme, sa povremenim sunčanim intervalima.
  • 17.10.2021