Vesti
Vreme

Uglavnom sunčano i malo toplije

Nakon hladnog jutra, mestimično sa slabim prizemnim mrazem, tokom dana se očekuje pretežno sunčano i malo toplije vreme.
Uglavnom sunčano i malo toplije
Ilustracija (Foto Pixabay)

U širem rejonu Prištine, jutarnja temperatura se kretale oko ili malo ispod nule. Subjektivnom osećaju hladnoće doprinosio je i severozapadni vetar koji trenutno duva brzinom od 16 km/h. Vetar će tokom dana jačati, pa će maksimalni udari iznositi 25 km/h i treba ih očekivati oko 14.00 časova. Kako se obdanica bude bližila kraju, oni će slabiti.

Trenutna vlažnost vazduha je 65%, a vazdušni pritisak 1.022 mBara.

Pobolјšanje biometeorološke situacije povolјno će uticati na većinu hronično obolelelih osoba. Izvestan oprez se savetuje srčanim i cerebrovaskularnim bolesnicima, kao i psihički nestabilnim osobama. Kod meteoropata su mogući reumatski bolovi i depresija.

Sve do četvrtka, 14. aprila moguća je pojava slabog prizemnog mraza, dok je mraz na dva metra visine moguća samo kao lokalna pojava.

Do narednog petka očekuje se pretežno sunčano vreme, uz porast temperature. Za vikend je prognozirano novo naoblačenje sa padavinama, pa se od subote očekuje umereno do potpuno oblačno, svežije, mestimično sa kišom, na planinama i dalje moguć sneg.Ostale vesti

Pretežno sunčano
Prvi dan vikenda obeležiće pretežno sunčano vreme. U kasnijim popodnevnim časovima očekuje se kratkotrajno naoblačenje, ali bez padavina.
  • 21.05.2022
Toplo i sunčano

Na centralnom Kosovu će tokom dana preovladavati sunčano i toplije vreme uz povremenu, ne preteranu, oblačnost.

  • 20.05.2022
Još toplije
Očekuje nas pretežno sunčan i još topliji dan, sa temperaturom do 27 stepeni.
  • 19.05.2022
Oblačno sa slabom kišom
Za sredu se predviđa oblačno vreme sa slabom kišom. U prepodnevnim satima će doći do kratkotrajnog razvedravanja.
  • 18.05.2022
Promenljivo i nestabilno
Prema prognozama metereologa danas će na centralnom Kosovu preovlađivati promenljivo vreme praćeno smenom sunca i oblaka. Očekuje se pojava pljuskova sa grmljavinom u toku dana. Nisu isključene padavine u vidu grada.
  • 17.05.2022
Sunčano i toplije
Na centralnom Kosovu će tokom dana preovladavati sunčano i toplije vreme uz povremenu, ne preteranu, oblačnost.
  • 16.05.2022