Vesti
Vreme

Toplije, popodne kiša

Na Kosovu će danas preovladavati oblačno i nešto toplije vreme. Kiša se očekuje popodne i večeras.
Toplije, popodne kiša
Ilustracija (Foto Pixabay)

U pojedinim mestima su mogući i jutarnji pljuskovi, a najviša dnevna temperatura neće preći sedam stepeni Celzijusa.

Ipak, nakon nešto više sunca tokom prepodneva, od 15.00 sati raste verovatnoća za kišu. Na visokim planinama će padati sneg.

Jugoistočni vetar će se tokom dana pojačavati, pa će oko 15.00 sati dostizati udare do 30 km/h.

Trenutna vlažnost vazduha u Čaglavici je 71%, pritisak je oko normale i iznosi 1.010 mBara. U predelima bez jutarnje magle vidljivost je dobra.

Sunce je izašlo u 6.54 minuta, a zalazi u 4.02 minuta, pa obdanica danas traje 9 sati i 8 minuta.

Kvalitet vazduha u Prištini je jutros skroman sa 68 izmerenih AQI jedinica.

Prema prognozi za naredne dane, očekuje nas postepeni pad temperature. U petak i subotu će biti povremene kiše koja će krajem prvog dana vikenda i tokom noći preći u sneg.

Od nedelje oblačno sa snegom uz mogućnost formiranja, odnosno povećanja visine snežnog pokrivača.Ostale vesti

Sneg i pad temperature

Posle kiše koja je padala tokom noći, jutros je na centralnom Kosovu ponovo zabeleo sneg. Meteorolozi predivđaju pad dnevnih temperatura.

  • 21.01.2022
Sunce, oblaci, kiša pa sneg
Na Kosovu će posle vedrog i hladnog jutra, posle podne i tokom večeri doći do naoblačenja s kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom.
  • 20.01.2022
Bez promene
Na centralnom Kosovu će se zadržati uglavnom sunčano vreme sa nešto oblaka tokom dana. Temperature u okviru dnevnih proseka u ovom periodu - nakon vrlo hladnog jutra sa "jakim" minusom očekuje nas nekoliko sati tokom dana sa temperaturom od 2 do 3 stepena u plusu.
  • 19.01.2022
Vedro i hladno
Danas nas očekuje sunčano i hladno vreme. Nakon jutra sa nešto manjim minusom nego prethodnih dana, očekuje nas sunčan dan sa temperaturama od nekoliko stepeni u plusu - od 2 do 3 stepena Celzijusa.
  • 18.01.2022
Sunčano, krajem dana naoblačenje i padavine
Nakon vrlo hladnog jutra sa jakim mrazom, očekuje nas pretežno vedar i sunčan dan. Popodne i uveče može doći do jačeg naoblačenja, koje će u planinskim predelima usloviti sneg.
  • 17.01.2022
Pretežno vedro i malo toplije
Vreme danas pretežno sunčano, a nešto više oblaka se očekuje samo u planinskim predelima. Noćas i ujutru će biti mraza, a u mnogim mestima i magle.
  • 16.01.2022