Vesti
Vreme

Tokom vikenda kiša i sneg

Prvog dana vikenda na Kosovu će preovladavati pretežno oblačno i kišovito vreme, u nedelju sa snežnim padavinama i padom temperature. 
Tokom vikenda kiša i sneg
Ilustracija (Foto Pixabay.com)

Jutarnje temperature kretale su se od 0 do 1, dok se maksimalne dnevne prognoziraju od 3 do 4 stepena Celzijusa.

Duvaće umeren do jak jugoistočni vetar, uveče u prelasku na severni, u nedelju u slabljenju.

"Kiša i jak vetar koji se pronoiraju tokom vikenda pomoćiće poboljšanju kvaliteta vazduha, pa se očekuje da će indeks vazduha biti u prihvatljivim vrednostima. Dok od nedelje ponovo može doći do porasta zagađenosti", navode iz Hidrometeorološkog instituta. 

U Prištini i okolini kvalitet vazduha je 12 AQI, što je znači da je trenutno dobar. Preporučuju se aktivnosti na otvorenom i provetravanje prostorija.

Vlažnost vazduha je 84%.

Za nedelju se, usled priliva hladnije vazduha sa severa kontinenta, predviđaja sneg, pa može doći do formiranja ili uvećanja snežnog pokrivača.Ostale vesti

Vedro i hladno vreme
Nakon vrlo hladnog jutra očekuje nas vedar dan, mestimično sa snežnim padavinama. Dnevna temperatura neće imati pozitivne vrednosti.
  • 22.01.2022
Sneg i pad temperature

Posle kiše koja je padala tokom noći, jutros je na centralnom Kosovu ponovo zabeleo sneg. Meteorolozi predivđaju pad dnevnih temperatura.

  • 21.01.2022
Sunce, oblaci, kiša pa sneg
Na Kosovu će posle vedrog i hladnog jutra, posle podne i tokom večeri doći do naoblačenja s kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom.
  • 20.01.2022
Bez promene
Na centralnom Kosovu će se zadržati uglavnom sunčano vreme sa nešto oblaka tokom dana. Temperature u okviru dnevnih proseka u ovom periodu - nakon vrlo hladnog jutra sa "jakim" minusom očekuje nas nekoliko sati tokom dana sa temperaturom od 2 do 3 stepena u plusu.
  • 19.01.2022
Vedro i hladno
Danas nas očekuje sunčano i hladno vreme. Nakon jutra sa nešto manjim minusom nego prethodnih dana, očekuje nas sunčan dan sa temperaturama od nekoliko stepeni u plusu - od 2 do 3 stepena Celzijusa.
  • 18.01.2022
Sunčano, krajem dana naoblačenje i padavine
Nakon vrlo hladnog jutra sa jakim mrazom, očekuje nas pretežno vedar i sunčan dan. Popodne i uveče može doći do jačeg naoblačenja, koje će u planinskim predelima usloviti sneg.
  • 17.01.2022