Vesti
Vreme

Sunce, noćas sneg i mraz

Do kraja dan se očekuje promenljivo vreme, uz smenu sunca i oblaka sa maksimalnom temperaturom od 15 stepeni. Udari jugoistočnog vetra dostizaće 26 kilometara na čas. Kasno večeras i noćas osetno pogošanje.
Sunce, noćas sneg i mraz
Ilustracija (Foto Pixabay)

Tokom naredne noći se očekuje znatan pad temperature i formiranje manjeg snežnog pokrivača.

Sutra ujutru će minimalna temperatura iznositi -5 stepeni, pa su moguće štete u poljoprivredi. Posebno su ugrožene vinogradarske, povrtarske i voćarske kulture. Vremenski uslovi će biti nepovoljni i za hronične bolesnike, ljude pod terapijom i meteoropate.

Sutrašnji dan će biti osetno hladniji sa nekoliko pljuskova kiše ili naleta snega. Najviša prognozirana dnevna temperatura je četiri stepena. Duvaće umeren severni vetar prosečne brzine od 13 metara u sekundi. Sunce će izaći u 06:08, a zaći u 19:08 časova.

Od petka osetno toplije, do kraja sedmice suvo, a od ponedeljka promenljivo oblačno, ponegde sa slabom kišom.Ostale vesti

Promenljivo i toplije
Vreme će danas biti promenljivo oblačno i malo toplije, u većini mesta suvo. Kratkotrajne kiše moguće su samo ponegde, a u višim planinskim predelima može biti i kratkotrajnog snega.
  • 21.04.2021
Tokom cele nedelje promenljivo oblačno vreme
Na Kosovu će danas preovladavati kišovito i oblačno vreme, dok će u planinskim predelima padati sneg, navodi se u izveštaju Hidrometerološkog zavoda.
  • 19.04.2021
Oblačno sa kišom, temperatura do 12 stepeni
Prema podacima Hidrometerloške službe Kosova, danas će preovladavati oblačno vreme sa kišom. Snežne padavine prognoziraju se u planinskim predelima.
  • 18.04.2021
Promenljivo i svežije vreme
Na Kosovu danas oblačno i svežije vreme, povremeno sa kišom. U planinskim predlima sneg.
  • 15.04.2021
Oblačno sa kišom i snegom
Stiglo je još jedno aprilsko zahlađenje. Na centralnom Kosovu od jutros se smenjuju kiša i slab sneg.
  • 14.04.2021
Oblačno i hladnije, stižu i padavine
Na centralnom Kosovu danas će biti umereno do pretežno oblačno i osetno hladnije nego juče. Tokom dana moguća grmaljavina praćena slabom kišom.
  • 13.04.2021