Vesti
Vreme

Sunčano prepodne, oblaci popodne

Nakon hladnog jutra, maksimalna dnevna temperatura do 7 stepeni Celzijusa. Tokom dana, osim eventualno na Šar planini, neće biti padavina iako nas popodne očekuje naoblačenje.
Sunčano prepodne, oblaci popodne
Ilustracija (Foto Pixabay)

Trenutna vlažnost vazduha je 69%, a vazdušni pritisak 1.017 mBara. Tiho je i bez vetra koji će do 17.00 biti u pojačanju, ali njegovi udari neće u Prištini i okolini prelaziti 15 km/h. Duvaće pretežno severni vetar.

Očekivana biometeorološka situacija izazvaće uobičajene tegobe kod većine hronično obolelelih. Oprez se savetuje srčanim i cerebrovaskularnim bolesnicima. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu neraspoloženja, kao i bolova u kostima i zglobovima.

U subotu se na Kosovu očekuje priliv vazdušnih masa sa niskim atmosferskim pritiskom. Prognozirana meteorološka situacija usloviće pretežno oblačno vreme sa kišom i snegom. Padavine će u nižim predelima biti slabog do srednjeg intenziteta, dok su u planinskim predelima moguće obilne snežne padavine.

Sutra će duvati umeren, lokalno jak severoistočni i severozapadni vetar.

Biometeorološka situacija može u subotu imati povolјan uticaj na hronično obolele i osetlјive osobe. Kardiovaskularnim bolesnicima se u jutarnjim satima savetuje izvestan oprez, a meteoropatske reakcije su moguće u blažoj formi.

Prema najavama, tokom sledeće nedelje biće uslova za česte padavine sa niskim temperaturama. Nakon jutarnjeg mraza, najviša dnevna temperatura neće prelaziti 5 stepeni.Ostale vesti

Sunce, oblaci i kiša
Na centralnom Kosovu danas se očekuje oblačno vreme sa sunčanim intervalima, mogući su lokalni pljuskovi, praćeni udarima groma i gradom.
  • 04.06.2023
Kiša i moguće poplave
Za subotu se predviđa promenljivo oblačno vreme, pre podne naoblačenje sa lokalnim padavinama, u pojedinim momentima u vidu pljuskova.
  • 03.06.2023
Promenljivo, kiša popodne

Prvog junskog dana na centralnom Kosovu prognozira se promenljivo vreme. U prvom delu dana, smena sunca i oblaka, popodne kiša i pljuskovi.

  • 01.06.2023
Povremeno kiša i pljuskovi
Uz sunčane intervale, poslednjeg majskog dana možemo očekivati pljuskove i grmljavinu, a ponegde i grad.
  • 31.05.2023
Nestabilno i toplo
Nakon noći sa malo oblaka, osvanulo je delimično sunčano jutro. Trenutna verovatnoća za padavine iznosi oko 60 odsto, a biće veća u drugom delu dana. 
  • 30.05.2023
Smena sunca i oblaka

Na centralnom Kosovu vreme će tokom dana biti pretežno oblačno sa dužim sunčanim intervalima.

  • 29.05.2023