Vesti
Vreme

Sunčano prepodne, oblaci popodne

Nakon hladnog jutra, maksimalna dnevna temperatura do 7 stepeni Celzijusa. Tokom dana, osim eventualno na Šar planini, neće biti padavina iako nas popodne očekuje naoblačenje.
Sunčano prepodne, oblaci popodne
Ilustracija (Foto Pixabay)

Trenutna vlažnost vazduha je 69%, a vazdušni pritisak 1.017 mBara. Tiho je i bez vetra koji će do 17.00 biti u pojačanju, ali njegovi udari neće u Prištini i okolini prelaziti 15 km/h. Duvaće pretežno severni vetar.

Očekivana biometeorološka situacija izazvaće uobičajene tegobe kod većine hronično obolelelih. Oprez se savetuje srčanim i cerebrovaskularnim bolesnicima. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu neraspoloženja, kao i bolova u kostima i zglobovima.

U subotu se na Kosovu očekuje priliv vazdušnih masa sa niskim atmosferskim pritiskom. Prognozirana meteorološka situacija usloviće pretežno oblačno vreme sa kišom i snegom. Padavine će u nižim predelima biti slabog do srednjeg intenziteta, dok su u planinskim predelima moguće obilne snežne padavine.

Sutra će duvati umeren, lokalno jak severoistočni i severozapadni vetar.

Biometeorološka situacija može u subotu imati povolјan uticaj na hronično obolele i osetlјive osobe. Kardiovaskularnim bolesnicima se u jutarnjim satima savetuje izvestan oprez, a meteoropatske reakcije su moguće u blažoj formi.

Prema najavama, tokom sledeće nedelje biće uslova za česte padavine sa niskim temperaturama. Nakon jutarnjeg mraza, najviša dnevna temperatura neće prelaziti 5 stepeni.Ostale vesti

Smena sunca i oblaka, moguća kiša
Na centralnom Kosovu je osvanulo sunčano i prijatno jutro. Međutim, za danas meteorolozi predviđaju naoblačenje i kišu.
  • 09.08.2022
Promenljivo narednih dana
Posle perioda sunčanog vremena i visokih temperatura tokom ove nedelje se očekuju promene. Za danas se predviđa sunčano, uz povremenu oblačnost.
  • 08.08.2022
Promenljivo, ponegde pljuskovi

Prema najavama metereologa na centralnom Kosovu će preovlađivati promenljivo vreme uz smenu sunčanih i oblačnih intervala u toku dana. U kasnim popodnevnim časovima očekuju se lokalni pljuskovi sa grmljavinom i udarima groma.

  • 07.08.2022
Sunčan i topao dan
Na centralnom Kosovu danas će preovladavati sunčano i toplo vreme uz povremenu oblačnost.
  • 06.08.2022
Veoma toplo, do 35 stepeni
Prema najavama metereologa, petak donosi sunčano i veoma toplo vreme. U toku dana dolaziće do razvoja prolazne oblačnosti.
  • 05.08.2022
Pretežno sunčano
Danas će biti sunčano i veoma toplo vreme, uz povremenu pojavu oblačnosti.
  • 04.08.2022