Vesti
Vreme

Sunčano, od četvrtka naoblačenje

Prvog radnog dana u ovoj nedelji na Kosovu će preovladavati pretežno sunčano vreme sa najvišom temperaturom do 13 stepeni.
Sunčano, od četvrtka naoblačenje
Ilustracija (Foto Pixabay.com)

Polja visokog atmosferskog pritiska nastaviće da drže mirnu meteorološku situaciju i narednih dana, saopšteno je iz kosovskog Hidrometeorološkog instituta. Naoblačenje i pad temperature meteorolozi najavljuju od četvrtka.

Jutarnje temperature kretaće se od 0 do 4, dok se maksimalne dnevne prognoziraju od 11 do 14 stepeni Celzijusa.

Duvaće umeren jugoistočni vetar.

U Prištini danas do 12 stepeni. Kvalitet vazduha u ovom gradu trenutno nezdrav za osetljive grupe ljudi, izmereno je 128 AQI jedinica.

Vlažnost vazduha je 80%.Ostale vesti

Vedro i hladno vreme
Nakon vrlo hladnog jutra očekuje nas vedar dan, mestimično sa snežnim padavinama. Dnevna temperatura neće imati pozitivne vrednosti.
  • 22.01.2022
Sneg i pad temperature

Posle kiše koja je padala tokom noći, jutros je na centralnom Kosovu ponovo zabeleo sneg. Meteorolozi predivđaju pad dnevnih temperatura.

  • 21.01.2022
Sunce, oblaci, kiša pa sneg
Na Kosovu će posle vedrog i hladnog jutra, posle podne i tokom večeri doći do naoblačenja s kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom.
  • 20.01.2022
Bez promene
Na centralnom Kosovu će se zadržati uglavnom sunčano vreme sa nešto oblaka tokom dana. Temperature u okviru dnevnih proseka u ovom periodu - nakon vrlo hladnog jutra sa "jakim" minusom očekuje nas nekoliko sati tokom dana sa temperaturom od 2 do 3 stepena u plusu.
  • 19.01.2022
Vedro i hladno
Danas nas očekuje sunčano i hladno vreme. Nakon jutra sa nešto manjim minusom nego prethodnih dana, očekuje nas sunčan dan sa temperaturama od nekoliko stepeni u plusu - od 2 do 3 stepena Celzijusa.
  • 18.01.2022
Sunčano, krajem dana naoblačenje i padavine
Nakon vrlo hladnog jutra sa jakim mrazom, očekuje nas pretežno vedar i sunčan dan. Popodne i uveče može doći do jačeg naoblačenja, koje će u planinskim predelima usloviti sneg.
  • 17.01.2022