Vesti
Vreme

Sunčano i vrlo hladno

Prvi dan zime će uglavnom biti sunčan i vrlo hladan, temeperatura će u plus preći tek oko 11 časova, da bi ponovo pala ispod nule već iza 16.00.
Sunčano i vrlo hladno
Ilustracija (Foto Pixabay)

Nakon jutra sa jakim mrazom i temperaturama u rasponu od minus devet do minus pet stepeni, očekuje nas najviša dnevna od jednog do dva stepena Celzijusa.

Posebna pažnja se skreće vozačima da budu oprezni u saobraćaju.

Vlažnost vazduha ovoga jutra iznosi 87% procenata, a pritisak je nešto iznad normale sa 1028 mBara.

Tokom dana će duvati slab do umeren vetar promenljivog smera čiji udar neće prelaziti 10 km/h.

Vazduh je jutros lošeg kvaliteta (83 AQI) jedinice, pa treba izbegavati duži boravak napolju u slučaju iritacije, upale grla ili problema sa disanjem.

Sunčano i vrlo hladno vreme zadržaće se i sutra.Ostale vesti

Vedro i hladno vreme
Nakon vrlo hladnog jutra očekuje nas vedar dan, mestimično sa snežnim padavinama. Dnevna temperatura neće imati pozitivne vrednosti.
  • 22.01.2022
Sneg i pad temperature

Posle kiše koja je padala tokom noći, jutros je na centralnom Kosovu ponovo zabeleo sneg. Meteorolozi predivđaju pad dnevnih temperatura.

  • 21.01.2022
Sunce, oblaci, kiša pa sneg
Na Kosovu će posle vedrog i hladnog jutra, posle podne i tokom večeri doći do naoblačenja s kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom.
  • 20.01.2022
Bez promene
Na centralnom Kosovu će se zadržati uglavnom sunčano vreme sa nešto oblaka tokom dana. Temperature u okviru dnevnih proseka u ovom periodu - nakon vrlo hladnog jutra sa "jakim" minusom očekuje nas nekoliko sati tokom dana sa temperaturom od 2 do 3 stepena u plusu.
  • 19.01.2022
Vedro i hladno
Danas nas očekuje sunčano i hladno vreme. Nakon jutra sa nešto manjim minusom nego prethodnih dana, očekuje nas sunčan dan sa temperaturama od nekoliko stepeni u plusu - od 2 do 3 stepena Celzijusa.
  • 18.01.2022
Sunčano, krajem dana naoblačenje i padavine
Nakon vrlo hladnog jutra sa jakim mrazom, očekuje nas pretežno vedar i sunčan dan. Popodne i uveče može doći do jačeg naoblačenja, koje će u planinskim predelima usloviti sneg.
  • 17.01.2022