Vesti
Vreme

Sunčano i hladno

Nakon vedre noći i izuzetno hladnog jutra sa jakim mrazom, na centralnom Kosovu se tokom dana očekuje uglavnom sunčano vreme. Najviša dnevna temperatura će dostići nulu ili preći u minimalni plus.
Sunčano i hladno
Ilustracija (Foto Pixabay)

Tokom dana će biti pretežno sunčano, ali će ponegde postojati uslovi za periode oblaka, posebno u drugom delu dana.

Najviša temperatura će verovatno dostići 0 ili 1 stepen Celzijusa.

Trenutna vlažnost vazduha iznosi 81%, a vazdušni pritisak je i dalje visok sa 1.038 mBara.

Ceo dan će duvati slab severoistočni i istočni povetarac brzine od 7 do 12 km/h. Povremeno su mogući udari i do 24 km/h.

Pobolјšanje biometeoroloških prilika može usloviti smanjenje tegoba kod većine hroničnih bolesnika, izuzev osoba sa srčanim problemima i varirajućim krvnim pritiskom. Glavobolјa i proremećaj sna su moguće meteoropatske reakcije.

Za vikend se očekuje porast dnevne temperature, dok će jutarnji mrazevi biti u osetnijem slablјenju od nedelјe.Ostale vesti

Stiže proleće i kalendarski i temperaturno
U 22 sata i 24 minuta stiže proleće, pa će takve temperature i biti narednih dana. Danas u regionu Prištine do 19 stepeni.
  • 20.03.2023
Sunčano i toplije

Vreme danas pretežno sunčano i toplije. Maksimalna dnevna temperatura 16 stepeni.

  • 19.03.2023
Ujutru mraz, tokom dana sunčano i toplije
Nakon prizemnog mraza ovog jutra na centralnom Kosovu prvi dan vikenda biće pretežno sunčan i topao. 
  • 18.03.2023
Zima na izmaku
Nakon oblačne noći i slabog jutarnjeg mraza, tokom prvog dela dana se očekuje mestimično razvedravanje, ali će se nešto oblaka zadržati i posle podne. Maksimalna dnevna temperatura do sedam stepeni Celzijusa. Od sutra osetno toplije.
  • 17.03.2023
Zabelelo se, tokom dana vetar i otapanje snega
Nakon oblačne noći sa slabim snegom, očekuje se da će usled porasta dnevne temperature sneg mestimično preći u kišu pre nego što padavine potpuno prestanu.
  • 16.03.2023
Oblačno i kišovito
Verovatnoća za padavine tokom dana je izuzetno velika i prelazi 95%. Najviša dnevna temperatura do sedam stepeni Celzijusa.
  • 15.03.2023