Vesti
Vreme

Stižu letnje vrućine

Ovu nedelju će obeležiti vrućine, najavljuju meteorolozi. Danas će maksimalna dnevna biti do 32 stepena.
Stižu letnje vrućine
Ilustracija (Foto EPA)

Na centralnom Kosovu osvanulo je sunčano i toplo jutro. Meteorolozi za ovu nedelju predviđaju prave letnje temperature. Kako navode, ovakve vremenske prilike dolaze kao posledica vrućih zračnih masa sa zapadnog dela kontinenta.

Predviđa se mnogo sunčanih sati, tako da će se maksimalne temperature kretati između 28 i 35 stepeni Celzijusa, a jutarnje će biti u razmaku od 14 i 17 stepeni.

Ipak, nije isključena mogućnost izolovanih padavina u planinskim predelima.

Duvaće slab i lokalno jak vetar zapadnog i severozapadnog smera. Biometeorološki uslovi neće biti dobri i ova meteorološka situacija će uticati na sloj stanovništva, posebno na starije i one sa hroničnim bolestima, zbog visokih toplotnih vrednosti i visokog UV indeksa.Ostale vesti

Promenljivo, ponegde pljuskovi

Prema najavama metereologa na centralnom Kosovu će preovlađivati promenljivo vreme uz smenu sunčanih i oblačnih intervala u toku dana. U kasnim popodnevnim časovima očekuju se lokalni pljuskovi sa grmljavinom i udarima groma.

  • 07.08.2022
Sunčan i topao dan
Na centralnom Kosovu danas će preovladavati sunčano i toplo vreme uz povremenu oblačnost.
  • 06.08.2022
Veoma toplo, do 35 stepeni
Prema najavama metereologa, petak donosi sunčano i veoma toplo vreme. U toku dana dolaziće do razvoja prolazne oblačnosti.
  • 05.08.2022
Pretežno sunčano
Danas će biti sunčano i veoma toplo vreme, uz povremenu pojavu oblačnosti.
  • 04.08.2022
Promenljivo, ponegde pljuskovi
Prema prognozama metereologa na centralnom Kosovu će danas preovlađivati promenljivo vreme uz smenu sunčanih i oblačnih intervala. Popodne mogući kratkotrajni pljuskovi.
  • 03.08.2022
Prijatno toplo
Prema prognozama metereologa na centralnom Kosovu će preovladavati sunčano vreme uz povremenu oblačnost.
  • 02.08.2022