Vesti
Vreme

Stiže proleće i kalendarski i temperaturno

U 22 sata i 24 minuta stiže proleće, pa će takve temperature i biti narednih dana. Danas u regionu Prištine do 19 stepeni.
Stiže proleće i kalendarski i temperaturno
Proleće (Foto Pixabay)

Ipak, za danas se predviđa oblačno sa sunčanim intervalima. Najveća oblačnost se očekuje u planinskim predelima. Minimalne temperature će se kretati oko nule, dok će maksimalne dnevne biti tipične za proleće. U Prištini 19 stepeni.

Za sutra se predviđa oblačno vreme. Tokom dana očekuje se naoblačenje sa kišom srednjeg intenziteta, a uz kratke periode i jakog intenziteta. Očekuje se pad maksimalnih temperatura, a porast minimalnih.

Duži sunčani intervali očekuju nas u sredu, najavljuju iz Hidrometeorološkog instituta Kosova. U pojedinim predelima moguća je pojava kiše slabijeg intenziteta.

Za četvrtak se predviđa pretežno sunčano vreme. U planinskim predelima očekuje se malo više oblačnosti.

Inače 23. mart je Svetski meteorološki dan.

U petak vreme slično kao u četvrtak, kako po ekstremnim temperaturnim vrednostima, tako i po drugim meteorološkim elementima.

Tokom ovih pet dana, osim utorka, kada će duvati severoistočni vetar, ostale dane pratiće vetar jugoistočni i jugozapadni, čija će brzina biti od 1-7m/s.Ostale vesti

Kiša i moguće poplave
Za subotu se predviđa promenljivo oblačno vreme, pre podne naoblačenje sa lokalnim padavinama, u pojedinim momentima u vidu pljuskova.
  • 03.06.2023
Promenljivo, kiša popodne

Prvog junskog dana na centralnom Kosovu prognozira se promenljivo vreme. U prvom delu dana, smena sunca i oblaka, popodne kiša i pljuskovi.

  • 01.06.2023
Povremeno kiša i pljuskovi
Uz sunčane intervale, poslednjeg majskog dana možemo očekivati pljuskove i grmljavinu, a ponegde i grad.
  • 31.05.2023
Nestabilno i toplo
Nakon noći sa malo oblaka, osvanulo je delimično sunčano jutro. Trenutna verovatnoća za padavine iznosi oko 60 odsto, a biće veća u drugom delu dana. 
  • 30.05.2023
Smena sunca i oblaka

Na centralnom Kosovu vreme će tokom dana biti pretežno oblačno sa dužim sunčanim intervalima.

  • 29.05.2023
Oblačno, mestimično sa kišom

Drugog dana vikenda na centralnom Kosovu vreme će biti promenljivo oblačno, mestimično sa kišom i pljuskovima.

  • 28.05.2023