Vesti
Vreme

Stigla jesen, biće nešto toplija od proseka

Jesen je počela noćas u 3.03, saopštilo je Astronomsko udruženje "Ruđer Bošković".
Stigla jesen, biće nešto toplija od proseka
Ilustracija (Foto Pixabay)

Na južnoj hemisferi počelo je proleće.

Jesen će trajati do 22. decembra, kada će početi zima.

Pomoćnik direktora RHMZ-a Goran Mihajlović kaže za RTS da se toplo vreme prognozira za prvu nedelju oktobra, ali ne i za sam period oko Miholjdana, koji je 12. oktobra. Očekuje se, dodaje, nešto toplija jesen u odnosu na višegodišnji prosek.

Pomoćnik direktora RHMZ Goran Mihajlović rekao je u Jutarnjem programu da se tokom vikenda i početkom naredne sedmice očekuju maksimalne temperature između 20 i 25 stepeni, uz košavu, odnosno pojačan južni i jugoistočni vetar.

Mihajlović je napomenuo da je miholjsko leto u Srbiji "pod znakom pitanja"

"Ima izgleda da bi u prvoj polovini oktobra bilo nešto više padavina, istina za ceo oktobar one bi bile u granicama proseka, između 40 i 60 milimetara, na planinama do 80. Topli period bi bio ipak ovaj prvi deo oktobra, odnosno prvih sedam dana, tako da sam period oko Miholjdana, koji je 12. oktobra, neće biti topao, ne možemo reći da ćemo imati miholjsko leto kakvo smo očekivali ili kako smo navikli da imamo", kaže Mihajlović.

Pomoćnik direktora RHMZ-a kaže da se očekuje nešto toplija jesen od višegodišnjeg proseka.

"Srednja temperatura bila bi jedan stepen iznad prosečnih vrednosti, a što se tiče padavina, one bi bile negde u granicama proseka, između 140 i 190 milimetara za ova tri meseca (septembar, oktobar i novembar)", navodi Mihajlović.Ostale vesti

Promenljivo, povremeni pljuskovi
Nakon jutra sa slabim padavinama, mestimičnom maglom i niskom oblačnošću, očekuje nas promeljivo vreme uz smenu oblaka i sunčanih intervala.
  • 27.09.2022
Pljuskovi sa grmljavinom, moguća velika količina padavina
Meteorolozi upozoravaju na veliku količinu padavina tokom dana. Mestimično će biti i lokalnih pljuskova sa grmljavinom koji će se intezivirati.
  • 26.09.2022
Prepodne sunčano, poslepodne oblačno uz slabu kišu
Za nedelju se predviđa sunčano vreme, tokom popodnevnih sati pretežno oblačno što će doprineti stvaranju uslova za slabu kišu.
  • 25.09.2022
Ujutru mraz, tokom dana toplije
Za subotu se očekuje pretežno sunčano i toplije vreme tokom dana, dok će jutro biti veoma hladno, uz slab mraz.
  • 24.09.2022
Smena sunca i oblaka, do 15 stepeni
Kako metereolozi najavljuju, na centralnom Kosovu će se u toku dana smenjivati sunce i oblaci. Temperatura neće prelaziti petnaesti podeok na Celzijusovoj skali, ali će u toku dana biti suvo u većini krajeva.
  • 23.09.2022
I sunce i oblaci
Nakon ne tako hladnog i mestimično maglovitog jutra, očekuje nas pretežno oblačan dan sa maksimalnom dnevnom temperaturom oko 15 stepeni.
  • 22.09.2022