Vesti
Vreme

Snežno jutro na centralnom Kosovu

Celodnevna kiša od prethodnog dana prešla je u sneg tokom noći, pa je od jutros na centralnom Kosovu osvanuo snežni dan. Slab sneg nastavlja da pada.
Snežno jutro na centralnom Kosovu
Sneg na centralnom Kosovu (Foto Kim)

Kako se očekuje danas će se zadržati snežno i oblačno vreme. Minimalna temperatura od -3, dok će maksimalna dnevna biti biti do 2 stepena Celzijusa.

Sutra će doći do razvedravanja uz povremene sunčane intervale. Maksimalna dnevna temperatura biće oko nule.

Kako navode iz Hidrometeorološkog zavoda, intenzitet padavina će se smanjiti narednih dana, ali se u termalnim poljima ne očekuju značajnije promene. Ove padavine mogu izazvati poteškoće u mnogim oblastima.

„Minimalne temperature kretaće se između 0-1 stepen Celzijusa, dok se maksimalne dnevne prognoziraju između 2-3 stepena Celzijusa. Duvaće slab do umeren vetar severnog i severoistočnog smera. Biometeorološki uslovi biće relativno dobri zbog aktivnog prisustva pojedinih meteoroloških elemenata“, kaže se u saopštenju.Ostale vesti

Vedro i hladno vreme
Nakon vrlo hladnog jutra očekuje nas vedar dan, mestimično sa snežnim padavinama. Dnevna temperatura neće imati pozitivne vrednosti.
  • 22.01.2022
Sneg i pad temperature

Posle kiše koja je padala tokom noći, jutros je na centralnom Kosovu ponovo zabeleo sneg. Meteorolozi predivđaju pad dnevnih temperatura.

  • 21.01.2022
Sunce, oblaci, kiša pa sneg
Na Kosovu će posle vedrog i hladnog jutra, posle podne i tokom večeri doći do naoblačenja s kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom.
  • 20.01.2022
Bez promene
Na centralnom Kosovu će se zadržati uglavnom sunčano vreme sa nešto oblaka tokom dana. Temperature u okviru dnevnih proseka u ovom periodu - nakon vrlo hladnog jutra sa "jakim" minusom očekuje nas nekoliko sati tokom dana sa temperaturom od 2 do 3 stepena u plusu.
  • 19.01.2022
Vedro i hladno
Danas nas očekuje sunčano i hladno vreme. Nakon jutra sa nešto manjim minusom nego prethodnih dana, očekuje nas sunčan dan sa temperaturama od nekoliko stepeni u plusu - od 2 do 3 stepena Celzijusa.
  • 18.01.2022
Sunčano, krajem dana naoblačenje i padavine
Nakon vrlo hladnog jutra sa jakim mrazom, očekuje nas pretežno vedar i sunčan dan. Popodne i uveče može doći do jačeg naoblačenja, koje će u planinskim predelima usloviti sneg.
  • 17.01.2022