Vesti
Vreme

Smena sunca i oblaka, moguća kiša

Nakon sunčanih i toplih dana, na Kosovu će prvog dana vikenda preovladavati mestimično sunčano vreme, u pojednim predelima moguća kiša i grmljavina, navodi se u izveštaju Hidrometerološkog zavoda.
Smena sunca i oblaka, moguća kiša
Ilustracija (Foto Kim)

Prema podacima zavoda jutarnje temperature su bile od 17 do 18 stepeni, dok će se maksimalne dnevne kretati od 31 do 35 stepeni Celzijusa.

Duvaće slab vetar sa severoistoka.

Indeks kvaliteta vazduha ovog jutra u Prštini je 69, što znači da je vazduh delimično zdrav, pa se osetljivim grupa ljudi ne preporučuju fizičke aktivnosti na otvorenom.

Vlažnost vazduha je 68 procenata.Ostale vesti

Nakon maglovitog jutra, sunčano i toplije

Prema prognozama metereologa nakon maglovitog jutra, danas će na centralnom Kosovu preovlađivati promenljivo vreme praćeno smenom sunca i oblaka. Očekuje se pojava slabe kiše.

  • 24.05.2022
Mogući pljuskovi
Nakon oblačnog i maglovitog jutra na centralnom Kosovu se očekuje delimično oblačan dan, a povremeno su mogući kratkotrajni pljuskovi.
  • 23.05.2022
Promenljivo vreme
Poslednjeg dana vikenda očekuje nas promeljivo vreme. Kako najavljuju meteorolozi danas će se smenjivati sunce, oblaci a neće nas zaobići ni lokalni pljuskovi.
  • 22.05.2022
Pretežno sunčano
Prvi dan vikenda obeležiće pretežno sunčano vreme. U kasnijim popodnevnim časovima očekuje se kratkotrajno naoblačenje, ali bez padavina.
  • 21.05.2022
Toplo i sunčano

Na centralnom Kosovu će tokom dana preovladavati sunčano i toplije vreme uz povremenu, ne preteranu, oblačnost.

  • 20.05.2022
Još toplije
Očekuje nas pretežno sunčan i još topliji dan, sa temperaturom do 27 stepeni.
  • 19.05.2022