Vesti
Vreme

Smena sunca i oblaka

Nakon oblačnog jutra, praćenog maglom i sumaglicom koja je mestimično smanjivala vidljivost ponegde i ispod 200 metara, pred nama je umereno oblačan dan sa maksimalnom temperaturom od 29 stepeni Celzijusa.
Smena sunca i oblaka
Ilustracija (Foto Pixabay)

Promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i uglavnom zemlje suvo vreme od sredine dana ponegde može usloviti kratkotrajnu kišu ili pljusak sa grmljavinom.

Vetar će danas biti slab i umeren, pretežno severoistočni i severni.

Nakon jučerašnjih padavina vlažnost vazduha iznosi 88%, dok je trenutni atmosferski pritisak oko normale sa 1.015 mBara.

UV indeks je i dalje u većini mesta u kategoriji veoma opasne i opasne pojave.

Tokom dana se očekuju relativno povoljne biometeorološke prilike za većinu hronično obolelih i osetljivih osoba. Izvestan oprez se savetuje srčanim bočesnicima i astmatičarima, a očekivane meteoropatske reakcije su moguće u blažoj formi.

RMHZ Srbije upozorava da će pljuskovi i grmljavine koji se očekuju u periodu od 07. do 10. juna lokalno biti praćeni gradom, jakim vetrom i količinom padavina većom od 20 mm za kratko vreme.Ostale vesti

Još jedan tropski dan
Prema prognozama metereologa, prvi dan u nedelji će obeležiti toplo i sunčano vreme. U pojedinim krajevima se očekuje razvoj slabija oblačnosti i kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom.
  • 04.07.2022
Sunčano i toplo, popodne moguća kiša
U nedelju će veći deo dana biti pretežno sunčano i toplo vreme.
  • 03.07.2022
Toplo i danas
Sunčano i toplo jutro osvanulo je na centralnom Kosovu. 
  • 02.07.2022
Početak jula obeležiće visoke temperature
Početak jula obeležiće slične vremenske prilike koje su zabeležene krajem prethodnog meseca. Biće sunčano i vrlo toplo vreme.
  • 01.07.2022
Sunčano i veoma toplo
Danas će biti sunčano i veoma toplo vreme, uz povremenu pojavu oblačnosti uglavnom u planinskim predelima.
  • 29.06.2022
Vrelo i danju i noću
Nakon vrlo toplog jutra, stanovnike šireg regiona Prištine očekuje sunčan i vedar dan.
  • 28.06.2022